Máltai szponzor fizeti a Haladásnál a légiósokat?

Nagyot fordult a világ Szombathelyen. Az eddig magyar focistákra építő Haladás a zeniten túl lévő olasz és brazil légiósokat venne. A rájuk költött temérdek pénzből akár megtarthatnák az értékeiket…
Nagyot fordult a világ Szombathelyen. Az eddig magyar focistákra építő Haladás a zeniten túl lévő olasz és brazil légiósokat venne. A rájuk költött temérdek pénzből akár megtarthatnák az értékeiket…

Könnyen lehet, hogy új klubmodell születik a Haladásnál. A vasiak eddig azzal vívtak ki elis­merést, hogy légiós nélkül, vagy­is kizárólag magyar focistákkal értek el ragyogó sikereket, miközben egyre-másra neveltek ki olyan tehetségeket, akiket jó pénzért értékesítettek. Kovács Istvánt több mint 150 millió forintért vitte a Videoton, Ugrai Roland a Fradiba, Tamás Krisztián az olasz Milanba, míg Németh Márió a Diósgyőrbe ment, szintén súlyos bankókötegekért, és a jelenlegi legnagyobb talentum, Radó András iránt is nagy a kereslet.

Fiatal, jórészt szombathelyi kötődésű játékosok alkotta együttes formálódott, ezek után sokaknak leesett az álluk, hogy éppen a Hali kacérkodik öregedő olasz és brazil sztárok meg­szerzé­sével. Ahogy a Bors a múlt héten megírta, a lassan 37 éves Tommaso Rocchit és a 34 esztendős Emílson Cribarit egy olasz marketinges, Massimiliano Caroletti hozná Magyarországra. A vasiak új partnerének lé­leg­zet­el­ál­lító múltja van: korábban pornóban utazott, színészként és producerként is megmártózott a szakmában.

© Fotó: Reuters

Tóth Miklós, a Haladás labdarúgócsapatának ügyvezetője a Nemzeti Sportnak elárulta, Rocchiék tegnap Szombathelyen jártak, csakhogy van egy kis bökkenő, a megszerzésükre anyagi segítségre, szponzorra lenne szükség. Úgy tudjuk, a korábbi Lazio-gólvágó Rocchi és a szintén jelentős itáliai múlttal rendelkező Cribari havi 4-5 millió forintos fizetésért jönne – a tetemes összeget a haladasfc.nyugat.hu szerint egy máltai cégcsoport állná, amely mezszponzorként szállna be az üzletbe.

© Fotó: Reuters

Halmosi Péter, a Haladás legismertebb játékosa megdöbbent az erősí­tések hallatán, és nem is tagadta, furcsának tartja, ha rájuk van pénz, akkor a saját értékeikre miért nincs. Megkerestük Illés Bélát, az Illés Akadémia első emberét, aki résztulajdonos a Haladásban is. – Nem vagyunk saját magunk ellenségei – felelte. – Ha nem kell fizetnünk a légiósokért, és erősítést jelentenek, miért ne jöhetnének? Ugyanakkor továbbra is a fiatalok csapatba építése az elsődleges cél. Igyekszünk garanciákat kérni az üzleti partnereinktől, hiszen mi is tudjuk, hogy nem minden külföldi szerepvállalás sült el jól idehaza.