Sport

Májusra tervezik az NB I folytatását

K. B.

Létrehozva: 2020.03.21.

Le kell játszani a vírushelyzet miatt felfüggesztett labdarúgó NB I-et, ebben mind a 12 klub egyetért. A küzdelmek két hónap múlva, május közepén folytatódhatnak.

Naponta egyeztetnek a klubok vezetői, akik egy zártkörű bizottságot hoztak létre a rendkívüli helyzetben. Sőt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel is folyamatosan leveleznek.

– A tervek szerint május közepén folytatódhat a bajnokság – árulta el a Borsnak a Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila. – Így akár heti két meccsel június vé­gére befejeződne az NB I, ami a lejáró szerződésű játékosok miatt fontos. A folytatásról más ötlet egyelőre fel sem vetődött, de abban minden klub egyetért, a hátralévő nyolc fordulót le kell játszani.

Hozzátette: a játékosok az otthoni edzéssel is maximum tíz na­pig tudják megtartani az állóképességüket. Ezért ők már jövő hét után kiscsoportos edzéseseket terveznek a szinten tartás miatt. 

– Ide egyszerre három-négy játékos már átöltözve érkezne otthonról, szigorúan betartva a szabályokat, például a kétméteres távolságot egymástól – fejtette ki elképzelését a klubvezető.

Elmondta azt is, a kluboknak az okozna nagy anyagi veszteséget, ha nézők nélkül kellene lejátszani a bajnokság hátralévő részét. – A veszteség a klubok bevételeinek arányában eltérő. Nekünk egy dolgozónktól sem kellett elköszönni. A focisták is megkapják a teljes bérüket erre az időszakra – árulta el Révész, aki légiósait is kötelezte a Magyarországon maradásra. Mint mondta, mind olyan országból érkeztek, ahol nagyobb veszélynek lennének kitéve, mint nálunk.

Lejátsszák az Újpest–Kisvárdát

A pálya helyett virtuális térben, a FIFA20 nevű videójátékkal játsszák le az Újpest–Kisvárda bajnokit. Az ötlet a fővárosi klubé volt, amelynek részéről Banai Dávid kapus ragad kontrollert, és csap össze a várdai Jelena Richárddal. A meccs szombaton 14 órakor lesz, amit a Facebookon közvetítenek.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja