Magyar válogatott akar lenni a cselezőgép

Az NB I bosnyák cselezőgépe, Asmir Suljic kijelentette: ott akar lenni a magyar válogatott színeiben az Eb-n. Predrag Bosnjak szerint nagy nyereség lenne a játékos a csapatnak.
Az NB I bosnyák cselezőgépe, Asmir Suljic kijelentette: ott akar lenni a magyar válogatott színeiben az Eb-n. Predrag Bosnjak szerint nagy nyereség lenne a játékos a csapatnak.

Asmir Suljic technikai tudása kiemelkedőnek számít az NB I-ben, ám a mai napig inkább reménységnek számít, valahogy nem tud túllépni a saját árnyékán. Külföldi csapatba és a bosnyák válogatottba vágyott, ám az Újpest után be kellett érnie a Videotonnal, és most már annak is örülne, ha az Európa-bajnokságra készülő magyar együttes keretébe behívnák.

– Amikor megérkeztem a Vidihez, megkezdődött a magyar állampolgárságom intézése. Remélem, hogy minél hamarabb lezajlik majd a procedúra, és meghívót is kapok Bernd Storcktól. Nagy dolog volt az országban, hogy a válogatott kijutott az Eb-re – jelentette ki Suljic a boszniai bihac.netnek.

A Videoton a Borsnak megerősítette, hogy tavaly szeptemberben elindította a játékos honosítását, ám hogy mikor kerülhet pont az ügy végére, a klubnál nem tudták megmondani. Az MLSZ szerint Suljic beválogatásának kérdése még korai, Storck február 21-én hirdet legközelebb keretet, addig a kerettagokról nincs információ. A magyar válogatottba az utóbbi időben két honosított szerb játékos kapott meghívót, a Legia Warszawa csatára, Nikolics Nemanja és a Haladás védője, Bosnjak Predrag.

– Átlagosan fél évet vesz igénybe a honosítás, de nekem négy hónap alatt lezajlott a procedúra, mert a nagymamám magyar. Suljicnak meg kell tanulnia a nyelvet, ám ha megkapja az állampolgárságot, biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lehetne a válogatottnak – vélekedett Bosnjak.

A FIFA szabályai meglehetősen szigorúak, valószínűleg külön kérvényt kellene benyújtania az MLSZ-nek, hogy Suljic játszhasson az Eb-n, ha Storck egyáltalán számítana rá.