Magyar családokra támadtak az ultrák – videó

Botokkal, láncokkal támadtak magyar szurkolókra az U-Cluj ultrái. A védelmező édesapák sérüléseket, gyerekeik lelki traumát szenvedtek.
Botokkal, láncokkal támadtak magyar szurkolókra az U-Cluj ultrái. A védelmező édesapák sérüléseket, gyerekeik lelki traumát szenvedtek.

Brutális támadás áldozatai lettek a kolozsvári Fellegváron a CFR Cluj magyar szurkolói, akik már nyolcadik éve rendezték meg a Kolozs Kupa amatőr-focitornát.

– Debreceniek, dunaszerdahelyiek és erdélyi magyarok egy nagyon jó hangulatú, amolyan családi bográcsozás jellegű eseményen vettünk részt. Ám egyszer csak megjelent a sporttelep kapujában a városi rivális harminc-negyven ultrája – emlékezett vissza az egyik, neve elhallgatását kérő édesapa. „Magyarország kisz.phatja a f.szunkat”– ordították a huligánok, majd amikor a magyarok próbálták elmondani nekik, hogy ne itt balhézzanak, mert gyerekek, nők és terhes kismamák is vannak, azt válaszoltákák: „nem baj, majd megerőszakoljuk a feleségeiteket”.

– Megrémültünk, fel voltak fegyverkezve láncokkal, botokkal és bokszerekkel. Pár pillanatra visszavonultak, aztán újra támadásba lendültek. Ekkor már nem kérdeztek, csak ütöttek és téglákkal dobáltak. Mi, édesapák pedig védekeztünk, volt, akinek megvágták az arcát, de olyan is, akinek betörték a fejét. Húsz gyermek – tíz év alatti – pedig élesben látta az egészet, ők nem sérültek meg, de kivétel nélkül mind lelki traumát szenvedtek – mondta a férfi, aki két gyermekével volt jelen.

– Végül sikerült elzavarnunk a támadókat, de négy óra elteltével hárman visszajöttek, és azt mondták, menjünk ki a Hója erdőbe összecsapni velük. Meggyőződésem, hogy illuminált állapotban voltak – mesélte a szurkoló, aki társai­val feljelentést tesz a huligánok ellen. A Kolozs megyei rendőrség a lakosság segítségét kérte az elkövetők azonosításához, akik közül hármat már előállítottak.