Sport

Maffiózó Real-drukkernek bélyegezték a hibázó Kassait

Bors

Létrehozva: 2017.04.20.

Több, mérkőzést befolyásoló hibát is elkövetett Kassai Viktor és csapata. A magyar bírót csaknem meglincselték a Bayern játékosai, a Wikipedia-oldalát feltörték.

Forrás: AFP

Egyre többen szidják

2012. 06. 19., Anglia–Ukrajna (1-0, Eb-meccs): a házi­gazda ukránok 62. percben esett szabályos gólját nem adta meg, mert a gólbíró, Vad II István nem látta az esetet.

2016. 05. 05., Liverpool–Villarreal (3-0, EL-elődöntő): A spanyolok vitatták egy Villarreal-játékos kiállítását, és számon kértek rajta egy elmaradt büntetőt.

2016. 11. 01., Man. City–Barcelona (3-1, BL-csoportmeccs): Nem fújt be egy egyértelmű tizenegyest a hazaiaknak, a Barca Messi fellökéséért egy büntetőt és egy kezezés után született City-gólt kért számon rajta.

2016. 11. 19., Vasas–FTC (2-2, NB I-es bajnoki): Négy büntetőt fújt be, hármat a Vasasnak, azóta az FTC és az MLSZ háborúban áll bírófronton.

2017. 04. 18., Real–Bayern (4-2, BL-negyeddöntő): Vidal: Ilyen lopás nem történhet meg a BL-ben! Ribery: Egy év kemény munkája. Bravó, játékvezető, köszönjük! Ancelotti: Mindenre felkészültünk, ám a játékvezetőre nem. A teljesítménye rosszabb volt, mint a miénk.

Már megint össztűz zúdul Kassaira. A magyar játékvezető ténykedését itthon és külföldön is egyre több kritika éri mostanában, a kedd esti BL-negyeddöntőn elkövetett hibáival pedig szinte a fél világ utálatát kivívta magának. A Real Madrid továbbjutását, Cristiano Ronaldo 100. BL-gólját, s mint utóbbi kiderült, a müncheni kapus, Manuel Neuer lábtörését hozó mérkőzésen több erősen vitatható, eredményt befolyásoló ítélete akadt Kassainak és csapatának. A Bayern két lesgólt és Arturo Vidal kiállítását kéri számon a magyaron. A spanyol El Chiringuito televízió információi szerint a német klub három focistája, Thia­go Alcántara, Robert Lewandowski és a kiállított chilei a játékvezetői öltözőnél inzultálta a bírókat, végül a biztonsági embereknek kellett közbeavatkozniuk. Kassai hányattatásai azonban ezzel még nem értek véget, feltörték a Wikipedia-oldalát, ahol azt írták: „A Real Madrid játékosa, a klub tiszteletbeli tagja, a Bayern ellen ő volt a csapat legjobbja, a maffia tagja, és eladta a meccset, Florentino Pérez országos cimborája, és valószínűleg már a napokban visszavonul”.

Kassai számára a balul sikerült negyeddöntőtől függetlenül minden bizonnyal véget ért ebben az idényben az európai kupaszereplés, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a BL-döntőt nem ő vezeti, mert akkor az U20-as vb-n működik közre.

Bede Ferenc korábbi nemzetközi játékvezető szerint a magyar bírócsapat két súlyos hibát követett el, de meglátása szerint a döntéshozók ezeket nem fogják olyan drasztikusan megítélni, mint a nemzetközi sajtó, így Kassai várhatóan ősztől újra szerepet kap a BL-ben és az EL-ben.

1. szituáció: a Bayern tizenegyese Meg lehetett adni, mert Casemiro késve lépett be Arjen Robben elé. Habár a szabálykönyv szerint a szabálytalanságért sárga lap járt volna a Real játékosának, akit ezért ki is kellett volna állítani, a mostani trend az, hogy ha csak ígéretes az akció, elegendő büntetés a tizenegyes, hiszen ma már az egyértelmű gólhelyzetnél is csak sárgát szoktak adni piros helyett a büntető mellé.

2. szituáció: Ronaldo második gólja Ez egyértelmű szituáció, eredményt befolyásoló hiba. Habár Ring György egy tehetséges, jó képességű asszisztens, ezen a szinten nagy hibát követett el, Ronaldo méteres lesen helyezkedett a gólja előtt.

3. szituáció: Vidal kiállítása Sajnos egy újabb eredményt befolyásoló hiba. Vidal egyértelműen a labdát rúgta el becsúszva Asensio elől, amivel megjátszotta a csapattársát, igaz, közben buktatta a Real játékosát. Mivel ez csak egy gondatlan, és nem egy felelőtlen szabálytalanság volt, nem kellett volna felmutatni a második sárgát a bayernesnek.

4. szituáció: Ronaldo harmadik gólja Ez egy hibahatáron belüli eset. Az asszisztensnek a leghátsó Bayern-védővel kellett vonalban helyezkednie, ám mivel Marcelo villámgyorsan tört át a német védőfalon, ezután már a labdával kellett volna vonalban lennie, hogy helyesen megítélje, Ronaldo a kapott labda mögül érkezik-e, ami fizikai képtelenség. 

BL-negyeddöntő:

Real Madrid-Bayern München 4-2

Továbbjutott a Real Madrid 6-3-as összesítéssel.

Elköltöznének az emberek a Kassai térről

Jaskó Lajos: Nem tudom, miért a Kassait szidják, amikor szerintem a lesről lőtt gólt a partjelzőnek kellett volna észrevennie.

Barbócz Boglárka: A párom már a meccs alatt meg volt győződve arról, hogy a német sajtó Kassai bíráskodására fogja majd a vereséget.

Hajnal Gábor: Valóban voltak Kassainak vitatható ítéletei, de ezek mindkét oldalra igazak. A videóbíró sokat segített volna neki, csakúgy mint a klub-vb-n.

Róth Tamás: A keddi meccs után nem fogom elárulni a német bará­taimnak, hogy a Kassai téren nőttem fel. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130823_auto_resized.jpg
origo.hu

Általános műveltségi kvíz: mindenkinek illik ismerni ezeket az évszámokat!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27108_resized.jpg?avcount=1713266412
origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132857_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132318_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132321_auto_resized.jpg
ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17129064_auto_resized.png
hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27109_resized.jpg?avcount=1713266412
origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17122754_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Megkért, hogy ne hagyjam őt elkallódni" - Hajas László is elismerte az apró nógrádi faluban élő fodrász fiú tehetségét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133727_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Még ma menj el tankolni, megint drágább lesz az üzemanyag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17127599_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A sztárjósnő elárulta, melyik pár marad együtt Házasság első látásra végén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/x7lqQUVJ_JI0eCK4Fzuf03lhM9dbj60XLk1PTRNchaM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRmMGNjZjZjN2U2NDRhMDM4MjYwYTg5ZjVlMDk0MDM0.jpg
Veled vagyunk

Összeszorul a szív: ezt üzenték a Fradi-szurkolók Dejan Sztankovicsnak és fiának – fotó!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/jtGvxarJThHCdRRs0o_cCST_Kk0y7wDj0KjUlo-rB3Y/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1ODEwM2NiZjdiNjRmOThiNGIxOWNkMjFjZDRkY2I0.jpg
Kapás Bogi

Fotó a múltból: rá sem lehet ismerni Kapás Bogira, így nézett ki az első olimpiáján