Ma tárgyal a Honvéd Del Pieróval

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa elismerte: a klub sportigazgatója ma tárgyal a világhírű Alessandro Del Pieróval a leigazolásáról. Egy sportszergyártó állhatja a csatár fizetését.
George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa elismerte: a klub sportigazgatója ma tárgyal a világhírű Alessandro Del Pieróval a leigazolásáról. Egy sportszergyártó állhatja a csatár fizetését.

Habár szombaton még azt nyilatkozta Hemingway, a Honvéd tulajdonosa, hogy annyi esély van a 39 éves világbajnok, BL-győztes Del Piero leigazolására, mint hogy belőle dalai láma legyen, a klub sportigazgatója, Fabio Cordella ma mégis tárgyalóasztalhoz ül Torinóban az olasz világsztárral. A mértékadó olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport is beszámolt az egyeztetésről, és maga a kispesti klub első embere is elismerte lapunknak a találkozót.

– A palesztinok és az iz­rae­liek harminc éve tárgyalnak egymással, azaz az, hogy egy asztalhoz ülünk Del Pieróval, még nem jelent semmit – jelentette ki Hemingway. – Cordella úr felhatalmazást kapott a megbeszélésekre, ám azt elárulhatom, a klub költségvetésében már nincs hely az olasz támadó fizetésére. Azt egy külföldi szponzor állhatja, erről azonban egyelőre többet nem mondhatok. Del Piero esetleges leigazolása ettől a szponzortól, illetve a játékos akaratától függ.

© Fotó: Knap Zoltán

A hírek szerint a Honvéd idén december 31-ig igazolná le a Juventus korábbi csillagát, aki azután valószínűleg az észak-amerikai profiligában (MLS) folytatná a pályafutását. A szponzor a Givova sportszergyártó cég lenne, és a tervek szerint Del Piero megkapná az arculati jogok és a merchandising után járó bevételeket, illetve a Honvéd nemzetközi mérkőzéseinek televíziós jogdíjaiból is részesülne, valamint magára ölthetné a klub legendás játékosának, Puskás Ferencnek a visszavonultatott tízes mezét.

Sydney-ben 441 milliót keresett

A Givova komoly összeget ajánlhat, hiszen Del Piero az ausztrál Sydney FC-ben évi kétmillió ausztrál dollárt, vagyis 441 millió forintot keresett. Ezzel ő volt az ausztrál bajnokság történetének legismertebb és egyben legjobban kereső focistája. A játékos iránt az ­indiai szuperligában szereplő New Delhi Heroes is élénken érdeklődik.