Luca: Sokat kapok Fazekas Krisztáéktól

Homonnai Luca álma volt eljutni Amerikába, és nem is csalódott az Újvilágban. A 17 éves kajakos Fazekas Krisztával edz, és szinte szárnyal.
Homonnai Luca álma volt eljutni Amerikába, és nem is csalódott az Újvilágban. A 17 éves kajakos Fazekas Krisztával edz, és szinte szárnyal.

Lucára tavaly lett figyelmes a közvélemény, amikor Janics Natasával párban vb-ezüstöt nyert. Ám a duó útjai különváltak, amikor Luca győri klubjától azt a lehetőséget kapta, hogy kimehet Amerikába a szintén győri színekben versenyző Fazekas Krisztához és edző férjéhez, Rami Zurhoz. A tini kajakos január eleje óta van kint, és ahogy sejthető volt, káprázatosan érzi magát Krisztináéknál.

– Elmondhatatlanul jó itt edzeni – kezdte Luca. – Süt a nap, 25 fok van, zavartalanul evezhetünk. Elég fáradt vagyok, furcsa a kőkemény téli edzések után ilyen hamar vízre szállni, de éppen ezért vagyok itt. Az edzések nem mennek rosszul, de persze nem most kell csúcsformában lennem, ez éltet, amikor nehézkesebben mozgok.
Lucáék persze nem csak edzenek, jártak Disneylandben, szörföztek, indiánhajóban is eveztek és túráztak. A kamasz lubickol az amerikai álomban.

– Amerika éppen olyan fantasztikus, mint amire számítottam – folytatta. – Gyönyörű hely, káprázatos lehetőségekkel. Sok szép helyet láthattam, próbálom tanulni az angolt is, de persze most minden energiámat a kajakozás viszi el. Krisztáék rengeteget segítenek, de látom, nagyon sokat kell még tanulnom. A technikában sokat léptem előre, amióta itt vagyok, de az erőnlétem is javult, ez egyértelmű. Olykor persze evezünk együtt Krisztával, de még nem téma, hogy ki milyen csapathajóban indulna, mindenki az egyesre összpontosít.

Luca március végén tér haza, amikor már közelednek a hazai válogatóversenyek.