Lisztes: Kleinheisler bírni fogja a nyomást a Werderben

3,5 éves szerződést írt alá Kleinheisler László a Werder Bremennel. A középpályásért 300 ezer eurót (94,4 millió Ft) fizettek a Videotonnak. 
3,5 éves szerződést írt alá Kleinheisler László a Werder Bremennel. A középpályásért 300 ezer eurót (94,4 millió Ft) fizettek a Videotonnak. 

A Videoton NB III-ban szereplő második csapatából a német élvonalban szereplő Werder Bremenbe igazolt Kleinheisler László. A 21 éves, kétszeres válogatott középpályás 2019. június 30-ig írt alá. A vételárat egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a német sajtó azonban úgy tudja, a brémaiak mindössze 300 ezer euróért vásárolták ki a fehérvári klubtól.

– Örömünkre szolgál, hogy Lászlóval sikerült hosszú távú megállapodást kötni. Ő egy fiatal, nemzetközi tapasztalatokkal bíró játékos, akiben nagy lehetőség rejlik – mondta Thomas Eichin, a Werder ügyvezetője.

A klub sportigazgatója, Rouven Schröder hozzátette, Kleinheisler már a jelenlegi idényben minőségi javulást jelenthet a csapatnak. Ergo, az oslói hőst várhatóan azonnal a mély vízbe dobják, és már a hétvégi Schalke elleni idegenbeli bajnokin nevezik őt a keretbe.

© Fotó: werder.tv

A csobánkai szegénynegyedben nevelkedő játékosra mindazonáltal nagy nyomás nehezedik , hiszen a Werderrel a kiesés elkerülése ellen kell harcolnia.

– Laci mentálisan nagyon erős, hiszen a fehérvári háttérbe szorítása alatt sem tört meg, a játéktudását már számtalanszor bizonyította, és megvan benne a kellő versenyszellem, hogy megállja a helyét a Bundesligában – árulta el a Borsnak Lisztes Krisztián, aki 2004-ben bajnok és kupagyőztes volt a Werderrel.

© Fotó: Czerkl Gábor

– A brémai klubnál barátságos légkör veszi körül, jó eséllyel azonnal bevetik, gyorsan fejlődhet. Ideális esetben nagyobb karriert futhat be, mint én.

Brémai nevelést igazol a Fradi

A 23 éves, német U17-es Európa-bajnok Flo­rian Trinks már átesett az orvosi vizsgálaton, leigazolását bármelyik pillanatban bejelentheti az FTC. A Werder Bremenben nevelkedő, de a másodosztályú Greuther Fürthtől érkező támadó középpályás a Bundesligában 16 meccsen egy gólt szerzett (a Werderben 14/0, a Fürthben 2/1).