Lemaradt Messiről Milák úszóedzője

Az érdi úszófenomén, a felnőtt-vb-ezüstérmes Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila múlt vasárnap azért utazott Barcelonába, hogy lányával lássa a kedvencét, Lionel Messit futballozni. Nos, nem látta.

– Remek bizonyítvánnyal le­pett meg a lányom, ezért kapta az utazást – mesélte az úszó­tréner. – Amikor kora délután hiába vártunk a stadion bejáratánál, éreztem, hogy valami nincs rendjén.

Zárt kapus meccset rendel­tek el – a Barcelona végül 3-0-ra verte a Las Palmast –, miközben a rendőrök és a Katalónia függetlenségére szavazók összecsaptak az utcákon.

Lionel Messi pazar cseleit a zárt kapuk miatt nem láthatta a fiatal úszótehetség, Milák Kristóf trénere, Selmeci Attila (jobbra) © AFP

– Amikor nyolcvanezer csalódott drukker társaságában tá­voztunk a stadion elől, szerencsére olyan környékre sétáltunk, ahol a véres akciókat testközelből nem tapasztaltunk. Csak a tévében láttuk, hogy a rendőrök dühödten ütöttek idős hölgyeket, magatehetetlen embereket rugdaltak kíméletlenül. Nem volt kellemes élmény – summáz Selmeci, viszont legalább a két, összesen nyolcvanezer forintba került meccsbelépő árát postán visszakapják.

– Más, halasztott repülőjáratoktól eltérően a mienk időben visszatért Magyarországra. Ez is egy öröm…

Piqué válogatott marad

Gerard Piqué, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok labdarúgója marad a spanyol válogatottban annak ellenére, hogy a nemzeti csapat hétfői edzésén több szurkoló is a távozását követelte, s emiatt a tréning idő előtt véget ért.

Piqué ugyan közölte: ha Julen Lopetegui szövetségi kapitány arra kéri, elhagyja a nemzeti csapatot, ám ilyen kérés nem hangzott el.

– Sokat gondolkoztam, és végül a maradás mellett döntöttem, mert a távozásom azt jelentené, hogy azok nyernek, akik bántottak. Ők vannak kisebbségben, és nem akarok a kedvükre tenni – mondta Piqué, aki a jövő évi vb után köszön el a válogatottól.