Lékai szárnyal a szerelmétől, Kiss Ramónától

Elképesztő formában kézilabdázik a Veszprém irányítója, Lékai Máté, aki sorozatban háromszor került be a Bajnokok Ligája álomcsapatába, s az előző fordulóig a kupasorozat góllövőlistájának az élén is tanyázott. Jelenlegi 31 találata a harmadik helyre elegendő. A magyar válogatott játékos gólérzékenységét menyasszonyának, az X-Faktor műsorvezetőjének, Kiss Ramónának is köszönheti.

💍💑

Lekai Mate (@lekaimate) által megosztott bejegyzés,

– Rendkívül fontos egy élsportolónak, hogy a magánélete is rendben legyen. Nagyon boldogok vagyunk Ramónával, és ez meg is látszik a teljesítményemen – vallotta be Lékai. – Önmagában vi­szont a szerelem kevés a jó teljesítményhez, hiszen, akkor rengetegen űznék nagyon magas szinten a kézilabdát. Az önbizalom viszont csodákra képes, és nemcsak a pályán, hanem az élet bármely területén. Az új vezetőedzőnk, Lubomir Vranjes bízik bennem, én vagyok a Veszprém első számú irányítója, ami óriási felelősség, és igyekszem meghálálni a bizalmat – tette hozzá a kézis, akit az nem foglalkoztat, hogy a szezon végén BL-gólkirály legyen.

– Sosem érdekeltek az egyéni elismerések. Ha innentől kezdve nem lőnék egyetlen gólt sem, de a csapatommal felérnénk Kölnben a csúcsra, akkor már most aláírnám ezt a forgatókönyvet.

Máté nagyon elkapta a fonalat, ontja a gólokat a BL-ben © MTI

A klasszis játékos szót ejtett csapattársáról, Nagy Lászlóról is, aki hétfőn jelentette be: tizennyolc év után távozik a magyar válogatottól.

– Minket nem ért váratlanul, a csapattal már korábban közölte döntését Laci. Sajnálom, mert a világ egyik legjobb játékosa távozik a nemzeti együttesből, de megértem őt. Ő sem lesz már fiatalabb, és a válogatott egy óriási pluszteher, hiszen neked akkor is edzened kell és meccseket játszanod, amikor mások pihennek – zárta Lékai.

Ramóna, a csodatevő

Január óta alkot egy párt a sztárkézis és a színésznő. A statisztika szerint is remek hatással van a csinos műsorvezető párja játékára, az elmúlt évekhez képest jóval több gólt termel a BL-ben Lékai, ráadásul mindet akcióból.

2014–2015: 20 gól
2015–2016: 20 gól
2016–2017: 48 gól
2017–2018: 31 gól (négy meccs)