Közülük kerül ki Storck utódja?

A Blikk úgy tudja, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) keresi már Bernd Storck utódját. A magyar válogatott szövetségi kapitányával egyébként kedden ül le a szövetség vezetősége, köztük az elnökkel Csányi Sándorral, hogy értékeljék a vb-selejtezőt, amelyen 10 meccs alatt 13 pontot szedett össze a magyar csapat.

Az évi 1,7 millió eurót (530 millió forintot) kereső tréner legesélyesebb utódja a lap szerint az előző idényben a Honvédot bajnoki címre vezető Marco Rossi lehet. A most a DAC-ot vezető tréner úgy nyilatkozott:

© Kecskeméti Zoltán

„Ma értesültem arról, hogy szóba került a nevem, teljesen váratlanul ért, nem számítottam rá. Már az büszkévé tesz, hogy egyáltalán erről beszélnek az emberek. Eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptam az ügyben az MLSZ-től. Érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nyitott vagyok a tárgyalásra.”

Ha Rossi mégse jönne össze, akkor Storck utóda a korábbi magyar válogatott csatá Szabics Imre lehet, ami azért is pikáns, mert a német szakember küldte el a válogatott szakmai stábjából Szabicsot, akit még Dárdai Pál vitt oda. Az is előfordulhat, hogy Rossi segítőjeként dolgozik majd Szabics.

© Czerkl Gábor

A lap megemlít még pár szóba kerülő nevet, köztük Lőw Zsoltot (az RB Leipzig másodedzőjét) és a 2012-ben a Videotont Európa-liga-csoportkörbe vezető portugál Paulo Sousa is. Utóbbit lehetséges utódként mi is felvetettük még csütörtökön, László Csabáéval együtt.