Következő klubját még nem, nyaralásának helyszínét már tudja a válogatott sztárja

Bárhonnan is nézzük, a magyar hátsó alakzat oszlopa Guzmics Richárd volt az Eb-n. Nemhiába érdeklődnek utána – akárcsak a fél válogatottunk iránt – nyugat-európai élklubok. Egyelőre azonban nem tudja, merre tovább, vagy egyáltalán továbbáll-e Krakkóból. Most még a nyaralását szervezi, lengyel barátnőjével Görögországba utazik pihenni.

– Sajnos Mex, a 38 kilós amerikai buldogom nem tarthat ve­lünk, marad Szombathelyen – mondja Ricsi, akinek az egész Eb felejthetetlen élmény.

– A rengeteg szeretet, amit kapunk, elképesztő – teszi hozzá.

Azt viszont nem tagadja, hogy az első belga gólnál elaludt az egész védelem, ami nagyban határozta meg a meccs további kimenetelét (0-4).

– Tény, hogy előbb is észlelhettük volna a veszélyt, de mivel ezt a meccset még nem elemeztük, hadd ne foglalkozzak Toby Alderweireld fejesgóljával – válaszolja a 190 centis védő, akit a múlt nagyságai közül Bálint László, a Fradi és Garaba Imre, a Honvéd bekkje egyaránt felsőfokban jellemez.

– Köszönöm a dicsérő szavakat, magam is azt hiszem, hogy odakint méltó választ adtam a kritikusaimnak – utal a románok ellen 2013. szeptemberben elkövetett bakijára. – Civilben és a futballpályán is tudom, honnan hová akarok eljutni, és ezzel az Eb-vel végleg átléptem a mélyponton – szögezi le a védő, aki büszke rá, hogy az Eb egyik leggyorsabb játékosa volt.

Ricsi az utóbbi hetekben három klasszissal nézett farkasszemet, a németek elleni barátságos derbin Thomas Müllerrel, az Eb-csoportmeccsen a portugál Cristiano Ronaldóval, majd a belgákkal vívott nyolcaddöntőben Eden Hazard jött soron.

– A kiismerhetetlenül cselező, villámgyors Hazard volt a legnehezebb rivális. Ezzel persze nem a másik két nagyság érdemeit kisebbítem, hiszen Ronaldo az argentin Lionel Messi társaságában a világ legjobbja.

Ricsi a „vörös ördögöket” döntőbe várja, szerinte ott a németekkel találkoznak majd, a meglepetéseket szállító Izlandról pedig azt tippeli, hogy Franciaország kiejti.