Sport

Koronavírus – Sós Csaba: Meg kellene tartani az ob-t!

K. D.

Létrehozva: 2020.03.14.

Hiába utazta át az egész világot 10 F1-es csapat, mehetett haza: eltörölték az ausztráliai szezonnyitót. A világjárvány miatt felfüggesztették a labdarúgó BL-t, egyre nevesebb sportemberekről derül ki, fertőzöttek. Sós Csaba úszókapitány mindenképp megtartaná az olimpiai válogató-ob-t.

Forrás: Vaskó Tamás

A koronavírus-járvány ellenére megtartaná a március 24-én rajtoló országos bajnokságot az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba. A szakember több forgatókönyvet is kidolgozott, de egyedül nem dönt­het ebben a témában, vasárnap tárgyal az edzőkkel.

– Ez nemcsak egy ob, hanem olimpiai válogató is. Nyolc hónapja csak erre készülnek az úszók. Bomba formában vannak, nem lenne szerencsés, ha eltolnánk a bajnokságot. Ezt a véleményemet akkor is fenntartom, ha esetleg a májusi Eb elmarad vagy csúsztatják az olimpiát – mondta a Borsnak Sós. Kiemelte: több alternatív megoldást is kidolgozott. A jelenlegi feltételekkel ugyanis nem lehet megtartani az eseményt, hiszen a Duna Arénában többen vennének részt, mint a kormány által a beltéri ren­dezvényekre maximált száz fő.

– Az biztos, hogy nézők nem lesznek. Szóba került már, hogy nyitott uszodában tartjuk a versenyt, mert az ötszáz főt nem lépjük át. De az is egy ötlet, hogy a Duna Aréna két medencéjében párhuzamosan zajlana a verseny. Ehhez viszont az kell, hogy két különálló létesítménynek tekintsék a teljesen elszeparált medencéket – fogalmazott a 62 éves szövetségi kapitány.

A melegövi edzőtáborok a napokban érnek véget, az úszók Dél-Afrikából, Törökországból és Thaiföldről érkeznek haza. Bár olyan országokból jönnek, ahonnan nincs beutazási tilalom, az átszállás még okozhat gondot.

– Teljesen elszeparálva készültek a versenyzők, így a vírustól biztonságban voltak, de vannak, akik jelen állás szerint bécsi átszállással érkeznek. Ha karanténba kerülnek, akkor biztosan kihagyják az ob-t. Ezért járatcserén dolgoznak – zárta Sós.

Forma-1

Először a McLaren lépett vissza egy vírusos dolgozójuk miatt, majd elindult a fejtörés a szervezők, a Nemzetközi Automobil Szövetség és az F1 között. Még az istállókkal tárgyaltak arról, ki akar versenyezni, amikor több pilóta már elindult haza. Úgy volt, ha van legalább 12 vállalkozó kedvű versenyző, zárt kapuk mö­gött, de – a kereskedelmi megállapodások miatt – meg kell rendezni a futamot. Ám kiderült, a többség – köztük a Ferrari, a Mercedes és a Renault – nem akar versenyezni. Az Ausztrál Nagy­díj törlésével bi­zonytalanná vált, egy­általán mikor tud valóban elstartolni a sorozat. A McLaren 14 al­kalmazottját két hétre karanténba zárták Melbourne-ben, az olaszoknak meg kötelezően 14 napot kell vesztegzárban tölteni, bárhova utaznak. A jövő heti, Bahreinben esedékes és az április 5-i Vietnami Nagydíjat is elhalasztották, hogy mi legyen a hollandiai futammal, arról nincs még határozat.

Kézilabda

- Felháborodtak a norvégok, hogy a nemzetközi szövetség kötelezi az országokat, játsszák le az olimpiai selejtezőtornákat március 20–22-én. A norvég szövetség főtitkára, Erik Langerud így nyilatkozott: – Nem fogjuk az éle­tünket és az egészségünket kockáztatni az olimpiáért.
- Elhalasztották a magyar válogatott Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőit.
- Nem tartják meg a Veszprém férficsapatának negyeddöntő-visszavágóját a SEHA Ligában.

Labdarúgás

- Az UEFA elhalasztotta a Bajnokok Ligája március 17-ére (Juve–Lyon, ManCity–Real) és 18-ára (Barca–Napoli, Bayern–Chelsea) kiírt nyolcaddöntő-vis­szavágókat.
- Így tett az Európa Liga március 19-i nyolcaddöntős visszavágóival is.
- Ennek nyomán nem lesz megtartva március 20-án az európai kupák sorsolása.
- Az olasz és a spanyol után az angol bajnokságot is felfüggesztették (április 4-ig).
- Az Arsenalnál Mikel Arteta edző, a Chelsea-nél Callum Hudson-Odoi játékos fertőződött meg, de állítólag az Evertonnál és a Watfordnál is van vírusos.

- Németországban a hét végi fordulót még lejátsszák zárt kapuk mögött. Aztán szinte biztos, hogy április 2-ig felfüggesztik a Bundesligát is.
- Mindezt nem nézi jó szemmel a Bayern középpályása, Thiago Alcantara: Ez őrület, elég a hülyeségből, vannak a sportnál fontosabb dolgok!
- Franciaországban határozatlan ideig semmilyen meccset nem tartanak meg.
- Hollandiában egyelőre április 1-jéig függesztették fel a bajnokságokat.
- Az észak-amerikai MLS-ben 30 napig nem rendeznek mérkőzéseket.

Kosárlabda

– Kevin Love, az NBA-ban szereplő Cleveland Ca­va­liers kosárlabdázója 100 ezer dollárt (30 millió Ft) adományozott a klubja stadionjában dolgozóknak, hogy addig se legyen senkinek anyagi problémája, amíg szünetel a bajnokság.

Kerékpársport

- Súlyos veszteség éri ha­zánkat: először rajtolt volna Bu­dapestről a Giro d’Italia kö­r­verseny, de a májusi esemény három ma­­gyarországi szakaszát tö­rölték. 
- A vírust el­kapó két ke­rék­páros, az olasz Fernando Gaviria és az orosz Dimitrij Sztrakhov is jelentősebb tünetek nélkül lábadozik.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141567_auto_resized.jpg
origo.hu

Így irányítja a háborúpárti dollárbaloldal Magyar Pétert

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27179_resized.jpg?avcount=1713444013
origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138611_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137545_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139858_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp már másképp látja: Ma éjjel valami különleges történhet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27185_resized.jpg?avcount=1713444013
origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135005_auto_resized.jpg
travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713444013
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713444013
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140037_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy egész ország imádkozott érte: megtette a bejelentést a kórházból Csonka Bandi

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Zclyq_O7u6ogBt2GgvrYyM574sgROIXh2hqlNt_hrUY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0Yjk0NWU2MWEwZDRhZDM4NjY1MGJmNjYzYTZjNTk2.jpg
TELITALÁLAT

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget