Kocogni is alig bírtak az NB I játékosai a fagyos edzésen

Az élvonal háromnegyede dermesztő hidegben tartotta meg az év első edzését, elkezdődött a hat hetes téli felkészülés.
Az élvonal háromnegyede dermesztő hidegben tartotta meg az év első edzését, elkezdődött a hat hetes téli felkészülés.

Az Újpest, a Videoton, az MTK, a Debrecen, a Haladás, a Puskás Akadémia, a Vasas, a Békéscsaba és a Honvéd is tegnap, szakadó hóesésben kezdte meg a felkészülést a február 13-án kezdődő tavaszi szezonra. A kispesti együttes játékosa, Kemenes Szabolcs szerint törvényszerű, hogy az eddig egész télen elmaradó hó az év első edzésén szakadt a nyakukba.

– Az időjárás valóban megnehezítette a munkát – kezdte a kapus.

– Továbbá ne feledjük, hogy most műfüves pályán készülünk, a bajnokikon pedig teljesen más lesz a talaj. Mindettől függetlenül jól esett a mozgás – tette hozzá.

A játékosok minden ruhadarabot magukra öltöttek, amit találtak, védekezve a dermesztő hideg ellen.

– Kocogni is alig bírtunk, hát még labdázni. De mindig így van, nyáron negyven fokban, télen mínusz tízben kezdjük a felkészülést – mondta a Honvéd védője, a decemberben a magyar válogatottal Telkiben készülő Botka Endre.

Az edzést levezénylő vezetőedző sem számolt a hóeséssel.

– Alkalmazkodnunk kellett az időjáráshoz, ami sikerült, elégedett vagyok a csapat munkájával. A következő napokban növelni fogjuk az edzések intenzitását, hogy a lehető legjobb formába lendüljünk – fogalmazott Marco Rossi, a tabella nyolcadik helyén telelő klub edzője, aki pozitívan várja a folytatást.