Kiütötte ősi riválisát az Újpest

Egyszerűen nem megy a Fradinak a Megyeri úton. A bajnokságot jól kezdő, de már a 39. percben emberhátrányba kerülő zöld-fehérek hatalmas vereséget (6-0) szenvedtek a botrányos rangadón.
Egyszerűen nem megy a Fradinak a Megyeri úton. A bajnokságot jól kezdő, de már a 39. percben emberhátrányba kerülő zöld-fehérek hatalmas vereséget (6-0) szenvedtek a botrányos rangadón.
Közbeszólt a nagy eső
A Kecskemét–Haladás meccshez hasonlóan a tegnap este hétre kiírt Paks–Pápa találkozó is elmaradt az NB I 6. fordulójában. Az összecsapásokra azért nem kerülhetett sor, mert az elmúlt napok esőzései miatt játékra alkalmatlanná vált a focipálya.
A katalán beugróművész, Jimmy Jump alakítása (a lapunk meghívására hazánkba érkező fenegyerekről a 28–29. oldalon bővebben is olvashatnak) mellett is emlékezetes marad az Újpest–Fradi rangadó, különösen a lila-fehér híveknek. A hazai csapat tudniillik ragaszkodott régi – egészen pontosan tízéves – szokásához, és nem engedte győzni a Megyeri úton az FTC-t. Sőt...

Ahogy az dukál, a magyar bajnokság hatodik fordulójának rangadójára megtelt a Szusza- stadion, s a hangulat rögtön a meccs elején felpaprikázódott, amikor is a hazaiaknál meglepetésre a kezdőben helyet kapó Böőr Zoltán egy kemény belépő után összekapott Tóth Bencével. A tizedik percben viszont meghűlhetett a vér a hazai szurkolók ereiben, mivel Andrezinho könnyedén csapta be emberét a bal oldalon, de keresztbe lőtt labdájába senki sem ért bele.

Bő negyedórával később aztán kezdetét vette az újpesti gálaelőadás. A mindössze 19 esztendős Simon Krisztián vette be a Fradi kapuját, s azon már meg sem lepődtünk, hogy a gólt számos pirotechnikai eszköz meggyújtásával fogadták a hazai ultrák, aminek következtében tejfehér füstköd telepedett a pályára, több perc szünet után folytatódhatott csak a játék. A vendégek számára pocsékul... Marek Heinz valóban csúnya megmozdulását büntette piros lappal Solymosi Péter játékvezető, hogy aztán Tisza Tibor még a szünet előtt megduplázza a hazai előnyt.

S ha egy üzlet beindul: az Újpest annyira belelendült, hogy negyedóra alatt újabb hármast rámolt be a második félidőben, s ez már sok volt a vendégszurkolóknak, akik bedöntötték a kerítést. Percekig állt a játék, majd a Fradi megkapta a kegyelemdöfést: Rajczi Péter után Tisza Tibor is duplázott. Lapzártakor érkezett a hír, hogy a meccs előtt megkéseltek egy fiatal Újpest-szurkolót, akin életmentő műtétet hajtottak végre.

(s. t. r.)