Kiss Norbi: Versenyeznék Michelisz ellen

Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző diétázik, mire beindult a pletyka, azért akar fogyni, mert WTCC-re vált és Michelisz Norbi riválisa lesz.
Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző diétázik, mire beindult a pletyka, azért akar fogyni, mert WTCC-re vált és Michelisz Norbi riválisa lesz.

Mennyit szeretne fogyni?

Úgy tíz kilót – mondta Kiss.

Tényleg összefüggésben van a diétája azzal, hogy kamionról túraautóra vált?

Alapjában véve nem, egyszerűen, szeretném jobban érezni magam a bőrömben. Nem árt, ha úgy is nézek ki, mint egy autóversenyző.

S hogy áll, van már eredménye az étrendváltásnak?

Nem titok, hogy Schobert Norbit kértem meg, segítsen, s ő jó pár kaját tiltólistára tett. A legfájóbb, hogy nem ehetek édességet, eddig ez mindennapos szokásom volt. Egyébként lassan egy hete már odafigyelek magamra, és remélem, egy hónap múlva elégedett leszek az eredménnyel.

© Fotó: Fejér Bálint

A WTCC-s szereplésnek tehát semmi valóságalapja sincs?

Beszéltünk a lehetőségről Zengő Zoltán csapatvezetővel, de egyelőre még nem tudok jó hírekkel szolgálni.

© Fotó: Fejér Bálint

Ha fölajánlaná Michelisz Norbi korábbi helyét, elfogadná?

Mindenképpen elgondolkoznék rajta. Szívesen versenyeznék a túraautósok között, de lehetőség szerint olyan költségvetéssel, hogy lehessen jó eredményt elérni, esetleg esélyem legyen megszorongatni a gyári pilótákat, többek között Michelisz Norbit.

© Fotó: Fejér Bálint

Nem okozna gondot, ha a kamionból rögtön átülne a túraautóba?

Azt remélem, nem, hiszen gyorsasági autóversenyzőként számos márkakupát nyertem korábban. A WTCC ugyan kicsit más, de azért nem tűnik annyira ijesztőnek a különbség.

© Fotó: Móricz István

Valójában kin vagy min múlik a váltása?

Mivel a túraautós szereplés meglehetősen nagy költségvetést igényel, és nekem, valamint a szponzoraimnak nincs ennyi pénzünk, Zengő Zoltán kezében van a döntés.