Kiparancsolták Farkas Ágit egy edzésről

Farkas Ágnes olimpiai és vb-ezüstérmes kézilabdázót, megyei szakfelügyelőt kiküldték egy szombathelyi tréningről. A klub mindezt cáfolja.
Farkas Ágnes olimpiai és vb-ezüstérmes kézilabdázót, megyei szakfelügyelőt kiküldték egy szombathelyi tréningről. A klub mindezt cáfolja.

Farkas Ági három megye – Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron – szövetségeinek szakfelügyelőjeként edzéseket látogat. Ez a dolga. Ezért fizetik. De mivel korábban érkezett, engedélyt kért a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia trénerétől: hadd szemlélődjön, ameddig az a csapat érkezik, amelyik miatt jött. Az engedélyt megkapta. Csakhogy pár perc múltán az SZKAA technikai vezetője kiküldte a teremből. A munkáját végző Ági – aki nem mellékesen megyei elnök – nem tudott mit tenni, távozott.

Ági a kicsik és nagyok szakfelügyelőjeként rendszeresen látogat edzéseket, de a mostaniban nem volt sok köszönet

A felháborító ügyben megkerestük Farkast, de nem nyilatkozhatott: az MKSZ-ből megtiltották neki. Ott már tudtak az esetről, hiszen az atrocitást jelentette munkahelyi vezetőjének, Zsiga Gyula országos szakmai igazgatónak. Elértük viszont az SZKAA ügyvezető elnökét, Pődör Zoltánt, aki meglepetésének adott hangot, ő semmiféle modortalanságról nem értesült. Fölvetettük neki: a Bors úgy tudja, Molnár Miklós, Szombathely gazdasági alpolgármestere is a csarnokban tartózkodott, és állítólag ő adott utasítást Ági kiebrudalására.

Az SZKAA felnőtt csapatának foglalkozásait nagy titok övezi

– Molnár Miklós semmilyen utasítást nem adott a tréningen, egyébként sem adhat a klubbal kapcsolatban – cáfolt Pődör Zoltán SZKAA-ügyvezető.

– Kivezetésről pedig szó nem volt. Annyi történt, hogy Farkas Ágnest megkérte a munkatársunk, fáradjon ki a teremből az edzés végéig. Ennek eleget tett. Tudják, csakúgy, mint minden professzionális csapatnak, a Swietelsky-SZKKA felnőtt együttesének edzései is zártak. Ha az elnök asszony előre jelzi érkezését, az egyeztetett időpontban szívesen várjuk.

Pődör Zoltán szerint illedelmesen kérték fel a távozásra

A nevük mellőzését kérő informátorainktól úgy értesültünk: az egész ügy a két helyi klub, a Haladás VSE és az SZKKA ellenségeskedéséből fakad. Amióta a TAO-pénzek elárasztották a sportágat, az ellentétek kiéleződtek közöttük.