Kínos: áll a bál az Eb-meccsjegyek miatt

Második körben csütörtökön sorsolták ki a labdarúgó Eb csoportmeccseinek belépőit. Sok nyertes, aki jegyet vehet, mégsem érezheti magát szerencsésnek.
Második körben csütörtökön sorsolták ki a labdarúgó Eb csoportmeccseinek belépőit. Sok nyertes, aki jegyet vehet, mégsem érezheti magát szerencsésnek.

Több száz szurkoló őrjöng a magyar válogatott Európa-bajnoki csoportmeccseinek jegyértékesítése után. A sikertelen igénylőket e-mailben értesítette az UEFA, a szerencsésebbek pedig talán még sosem örültek ennyire folyószámlájuk terhelésének.

Legalábbis elsőre. A rendszer tudniillik korántsem működik tökéletesen. Volt, akit arról értesítettek, hogy többet vontak le a kelleténél, mások meg hiába kaptak mailt, hogy megvehetik a jegyet, a pénzt nem vonták le a számlájukról.

„A kisorsolt igénylések hat százalékában, összesen egy-kétszáz esetben az UEFA technikai okból nem tudta végrehajtani a terhelést” – adott tájékoztatást a Nemzeti Sportnak az OTP Bank. A cég hozzátette: a tranzakciók túlnyomó része rendben lezajlott, mindenesetre mindent elkövetnek, hogy az UEFA-val és az MLSZ-szel együttműködve megoldják az ügyfelek önhibáján kívüli problémáját.

A február negyedikei tranzakció azoknak is bosszúságot okozott, akik pénteken kaptak fizetést, emiatt számlájukon nem volt elegendő összeg. Arról egyelőre semmilyen információ nincs, hogy akik így jártak, végleg elestek-e a belépőktől, vagy kárpótolják őket. Miként arról sincs, hogy azokkal mi lesz, akik a számlájuk vásárlási limitje okán nem tudták kifizetni a jegyárakat.