Ketrecben háborúztak Növényi Norberték

Dunakeszi edzésén sok küzdősport-technikába engedett bepillantást a két Növényi Norbert. Az idősebbik harmincnégy éve olimpiai bajnok lett, a fia pedig az lehet.
Dunakeszi edzésén sok küzdősport-technikába engedett bepillantást a két Növényi Norbert. Az idősebbik harmincnégy éve olimpiai bajnok lett, a fia pedig az lehet.

Rövid egy óra alatt a küzdősportágak színes arzenálját vonultatta fel egymás ellen az 1980-as olimpia birkózóbajnoka, az idősebbik Növényi, és hasonló keresztnevű fia, aki tizennégy éves korára 180 centire nyúlt, és 47-es cipőt hord.

A Nono becenevű tini a pankráció világbajnoka – e küzdelmi formát a nemzetközi birkózószövetség nemrég elfogadta hivatalos stílusirányzatának –, grapplingben vb-második, továbbá a ketrecharc és MMA korosztályos magyar bajnoka. – Most állítom össze az édesapám egykori diadalairól készült fényképeket – mondta a kis Norbi, aki futballozott, kosarazott, hat évig pedig zongorázott, vagyis a zenéhez is ért.

A papája nem zárja ki, fia egyszer olimpiai bajnok birkózó lesz, de attól sem tiltja el, hogy az Egyesült Államokba utazzon MMA-t tanulmányozni. A fiú idehaza egy ökölvívókurzusba is belevág. Az olimpiai bajnok elmondta, nem félti fiát a sérüléstől, a foci például veszélyesebb, ha hátulról alattomosan elkaszálnak valakit.

Az idősebbik Növényi birkózóbabérja mellett a kickboxban világ- és Európa-bajnok, Világkupa-győztes, az MMA és grappling vb-elsője, de e címeknél is büszkébb arra, hogy Nono nem csak igazi sportember, de a hallása is remek: Szandi nővére, Pintácsi Viktória ének- és tánciskolájában tanult, s fellépett zenés rendezvényeken.