Képtelen uralkodni magán Dujsebajev

Ordítozott, majd otthagyta a riportert az Eb-n a dánok ellen vereséget szenvedő magyar kézi-válogatott kapitánya, Talant Dujsebajev.
Ordítozott, majd otthagyta a riportert az Eb-n a dánok ellen vereséget szenvedő magyar kézi-válogatott kapitánya, Talant Dujsebajev.

Kínos, amit eddig művel a magyar kéziválogatott az Eb-n. Nagy Lászlóékon az utolsó csoportmeccsen lazán átgázolt Dánia.

Az egymást követő második vereséget ráadásul borzasztóan rosszul viselte a kirgíz-spanyol szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev. A szakember ugyan az oroszok és a dánok elleni zakó után is magára vállalta a felelősséget, ám az M4 Sport riporterének szakmai jellegű kérdése szerda este teljesen kiakasztotta.

– Tanulni, tanulni, tanulni, meg kell érteni a kézilabdát. A taktikába ne menjünk bele. Nyilván mindenki okos, mindenki tudja, hogy mit kellett volna csinálnunk – fakadt ki Dujsebajev, majd faképnél hagyta a köztévé munkatársát.

Laurencz László korábbi szövetségi kapitány szerint húsz százalék esélyünk maradt, hogy a három középdöntős meccsen – Németország, Spanyolország és Svédország – ellen annyi pontot gyűjtsünk, hogy megelőzzük a végső Eb-összesítésben az oroszokat és a svédeket, és ezáltal elindulhassunk a későbbi olimpiai pótkvalifikációs tornán.

– Menet közben tilos elküldeni a kapitányt, de az a fiatalítási hullám, amiről az Eb előtt döntött, melléfogás volt – véli a szakember. – Az ifjak eddig nem bizonyítottak. Az amúgy kiváló tréner legfőbb bakija viszont a klasszis Lékai Máté mellőzése volt.

Hogy a nők tökéletes vb-égése, 11. helyezése után férfi vonalon is keserű pirulát nyelhetünk, az alighanem borítékolható. De gond van, s erre jelzés: Kocsis Máté, a szövetség elnöke tegnap hazautazott az Eb-ről.