Katasztrofális meccsen debütált Balogh

Bemutatkozott nagy verést kapó új csapatában, az olasz első osztályú Palermóban Balogh Norbert, aki a Genoa ellen bő húsz percet játszott.
Bemutatkozott nagy verést kapó új csapatában, az olasz első osztályú Palermóban Balogh Norbert, aki a Genoa ellen bő húsz percet játszott.

Komolyan számolnak Palermóban Balogh Norberttel, aki pár nap közös munka után máris megkapta a bizalmat Fabio Viviani ideiglenes vezetőedzőtől – bár a háttérben minden bizonnyal Maurizio Zamparini elnök akarata állhatott, aki korábban már hangoztatta, mennyire odáig van a magyar támadóért. Olaszországban ritkán igazolnak focistát 2,2 millió euróért a kispadra, ezért Baloghot múltheti szerdai bemutatását követően már a vasárnapi, Genoa elleni alsóházi rangadón bedobták a mély vízbe.

Viviani mester a 69. percben, 0-1-es állásnál huszonegyre lapot húzott: tíz emberre fogyatkozott csapatába becserélte Baloghot, aki bő két és fél év szünet után első magyarként szerepelhetett Serie A-s mérkőzésen. Legutóbb, 2013. május 19-én Tőzsér Dániel játszott végig egy bajnokit épp a Genoa színeiben a Bologna ellen.

A magyar csatár a szintén becserélt olasz válogatott Alberto Gilardinóval alkotott támadópárost, ám nem tudott segíteni a szicíliai gárdán, amelyet a meccs finisében teljesen szétzilált a Genoa. A talán még kissé megilletődött Baloghot az egyik hazai focista rögtön bebőrözte, majd a magyar csatár már 4-0-s hazai vezetésnél nem tudott élni a szépítés lehetőségével, a kapus kitűnően lépett ki elé. A Palermo a vereségével a 17., közvetlenül a kieső zóna előtti helyre csúszott vissza a tabellán.