Sport

Karanténba került két focista a ZTE-nél

Bors

Létrehozva: 2020.03.17.

Napok óta házi karanténban van két fiatal zalaegerszegi focista. Az MLSZ felfüggesztett minden bajnokságot, az NB I is. Az Eb-ről ma dönt az UEFA.

Külföldről hazaérkező családtagjaikkal érintkeztek a ZTE utánpótláskorú focistái, ezért múlt hét óta karanténban vannak. Bár egyelőre teljesen tünetmentesek, mivel a vesztegzár előtt együtt edzettek a társaikkal, a klub elővigyázatosságból elhalasztotta csapataik meccseit.

– Az U16-os és az U17-es csapatunk egy-egy játékosa találkozott a múlt héten külföldről hazatérő hozzátartozóval, de szerencsére labdarúgóink és rokonaik egyaránt jól vannak – mondta a Borsnak a ZTE kommunikációs vezetője, Óházy Bálint.

Hozzátette: mivel az egészség megőrzése mindent felülír, elővigyázatosságból nem léptek pályára a korosztályos csapataik, és az edzések is szünetelnek. A folytatásban viszont már nemcsak a zalaegerszegiek nem meccselnek és tréningeznek: az utánpótlás-bajnokságokat tegnap felfüggesztette az MLSZ, miként minden felnőttbajnokságot, az amatőr ligáktól egészen az NB I-ig.

– Azt kértük a kluboktól, ebben az időszakban tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak – mondta Sipos Jenő, a szövetség szóvivője.

Közben az UEFA ma az 55 tagország bevonásával dönt többek között a nyári Eb elhalasztásáról.

Dani nyerte az eltörölt Forma–1-es versenyt

Szimulátoros versennyel „pótolták” a törölt szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. A virtuá­lis futamot – amelyen rajthoz állt a McLaren versenyzője, Lando Norris, a Mercedes tesztpilótája, Stoffel Vandoorne, sőt a Real Madrid focikapusa, Thibaut Courtois is – egy magyar fiú, az Alfa Romeo szimulátoros versenyzője, Bereznay Dániel nyerte. – Különleges élmény volt F1-es pilótákkal is versenyezni, akik egyébként heti szinten gyakorolnak szimulátoron, és ez a teljesítményükön is meglátszott, ügyesek voltak – mesélte a Borsnak a Dániel. – A melbourne-i futam törlése után három napunk volt megszervezni a virtuális versenyt. A következő hétvégékre is tervezünk hasonlót. Többen, köztük a ferraris Charles Leclerc és a Red Bull-os Max Verstappen is érdeklődik már a futamok iránt – tette hozzá.

Ligetvári kutyát sétáltat

Azt pletykálják, a Veszprém kézilabdázója, Ligetvári Patrik, aki az idény végéig a spanyol La Rioja légiósa, karanténban van. – Hála az égnek, egészségesek vagyunk – mondta az átlövő kedvese, Henrietta. – Pusztán arról van szó, hogy mivel a bajnokságot felfüggesztették, a klubvezetés közölte, a vírus miatt két hétig edzés sincs. Kijárási tilalom érvényes a városban, de Patrik azért a kutyát olykor sétáltatja.

Mount focizott Habár

Callum Hudson-Odoi fertőzése miatt a Chelsea játékosai karanténba vonultak, Mason Mount egy londoni pályán játszott a barátaival öt az öt elleni meccset a minap. A Chelsea megígérte, emlékeztetik a focistát a szigorú szabályok betartására.

Petrjak félti a mamáját

A Velencei-tó mellett húzza meg magát a vírushelyzetben a Fehérvár focistája, Ivan Petrjak. – Jelenleg egy vidéki házban lakunk a családdal egy kistelepülésen. Sokkal nyugodtabb, csendesebb itt minden, 55 kilométerre vagyunk Budapesttől. Itt nincsenek turisták sem – nyilatkozta a footballhub.com.ua-nak az ukrán játékos. Hozzátette: a 70 éves nagymamája is ott van velük, aki a biztonság érdekében nem utazott haza Ukrajnába.

Ibra veszélyes a vírusra

A súlyos helyzetben sem veszítették el humorérzéküket az olaszok: a focivilág Chuck Norrisával, Zlatan Ibrahimoviccsal poénkodtak. Megjelent a kamu hír, hogy az AC Milan csatára pozitív tesztet produkált, viccesen pedig hozzátették: a vírus emiatt 14 napra karanténba vonult.

Eriksent kitették

El kellett hagynia azt a milánói szállodát Christian Eriksennek, ahol Interbe igazolása óta élt, és ahol karanténba vonulását töltötte. A hotel a vírus miatt bezárt, így a klub biztosított egy apartmant, ahol elölről kell kezdenie a 14 napos karantént.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145419_auto_resized.jpg
origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27222_resized.jpg?avcount=1713564311
origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142187_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Telitalálat! Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143473_auto_resized.jpg
life.hu

Most lehet félnivalója Tom Cruise-nak: lánya, a 18 éves Suri boríthatja a bilit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143247_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27220_resized.jpg?avcount=1713564311
origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17093867_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713564311
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713564311
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145602_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143251_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja