Kapusa beperelte a Lokit a FIFA-nál

Nenad Novakovics a FIFA-hoz fordult, állítja: április óta nem kapott fizetést a DVSC-től. A klubigazgató szerint a kapusnak csak táppénz jár.
Nenad Novakovics a FIFA-hoz fordult, állítja: április óta nem kapott fizetést a DVSC-től. A klubigazgató szerint a kapusnak csak táppénz jár.

Egyenesen a FIFA-hoz fordult Nenad Novakovics, a Debrecen szerb kapusa, mert lassan egy éve nem kap fizetést. A kapus tavaly áprilisban súlyos sérülést szenvedett, amelyből hosszú ideig lábadozott, de állítja: mára edzésre képes állapotban van. S bár 2017-ig szerződés köti a Debrecenhez, nem számolnak vele.

– Megkaptam az engedélyt az orvosomtól. Három-négy hete teljes értékű edzésmunkát végzek. Napról napra egyre jobb állapotban vagyok – számolt be az állapotáról Novakovics. – Amióta probléma van a lábammal, a dolgok nem működnek jól a klub és köztem. Már a 2015 áprilisi sérülésem óta nem kaptam fizetést. Ezért a FIFA-hoz fordultam, az ügy pedig folyamatban van. Hamarosan döntés születik, és meglátjuk, mi lesz a következő lépés – mondta a kapus.

A klubnál értetlenül állnak a történtek előtt, Novakovics állapotát ugyanis edzésre alkalmatlannak tartják, és állításuk szerint a neki járó pénzt minden hónapban megkapja.

– Tavaly áprilisban komoly műtéten esett át. Azóta sem tudott megfelelő állapotba kerülni, úgy tudom, jelenleg még futni sem képes – tájékoztatta a Borsot Róka Géza klubigazgató. – Azóta táppénzen van. Értesülésünk szerint egy beadvánnyal a FIFA-hoz fordult, amihez minden joga megvan.

Csakhogy a táppénz a Hivatalos Labdarúgók Szervezete szerint sem elég.

– Ha valaki közüzemi balesetet szenved, megsérül a pályán, a táppénz és a teljes fizetése közti különbséget a klub köteles megfizetni. Ez az általános eljárás, ám Novakovics ügyének pontos részleteivel nem vagyok tisztában – tájékoztatott Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára.