Ijesztő vérnyúllá változik Luca

Negyedszer utazik majd 2017-ben a velencei karneválra Homonnai Luca, a magyar női kajaksport reményteljes fiatalja. Meglehet, azt már olimpiai bajnokként teszi...?
Negyedszer utazik majd 2017-ben a velencei karneválra Homonnai Luca, a magyar női kajaksport reményteljes fiatalja. Meglehet, azt már olimpiai bajnokként teszi...?

Érdekes hóbortnak áldoz az októberben 18. életévét betöltő győri kiválóság, szülei társaságában a velencei karneválon kapcsolódik ki. Az idei kimaradt, ugyanis a szőke ciklon Floridában edzőtáborozik a riói olimpia előtt.

– Mindig autóval megyünk édesanyámékkal - újságolja a néhány napja a földkerekség legjobb ifi kajakosának választott lány, aki ez alkalomból afféle Oscar-díjat kapott Barcelonában, majd sietősen repülőre ült, és visszatért az Egyesült Államokba.

– A múltban egy alkalommal a Szent Márk téren térdig ért a víz, gondoltam is arra, hogy szerzek egy kajakot, és azzal közlekedek.

Luca kétszeres junior világbajnok, a 2015-ös milánói felnőtt vb-n pedig ezüstérmet szerzett Janics Natasával a K-2 200 m-es távon. A soros karnevál előtt mindig maga találja ki jelmezét, melyben felvonul a lagúnák városának forgatagában. Volt már ijesztő vérfarkas, legközelebb pedig vérnyúl lesz.

– Tudom, ilyen állatot senki sem ismer, de ez nem zavar, én találom majd ki, a mama pedig megvarrja a jelmezt - így Luca, aki a milánói vb-remekléséért cserébe édesanyjával pár napra kiruccant Párizsba. Egyik ottani kedvenc látványosságát, a Louvre-t kihagyta, mert azt korábban már többször látta.

– Viszont végre eljuthattam abba a kávézóba, a Les Deux Magots-ba, amelyik egyik kedvenc íróm, Ernest Hemingway törzshelye volt.