Ifj. Növényi Norbert elmondta, ki mentheti meg a ketrecharcot

Ifjabb Növényi Norbert nem tippel az amerikai bunyós Floyd Mayweather és az ír ketrecharcos Conor McGregor vasárnap hajnali bokszmeccsének eredményére, viszont kalapot emel az utóbbi előtt. Olimpiai bajnok birkózónk, Növényi Norbert Londonban élő MMA-harcos fia szerint az ír ezzel a derbivel hihetetlenül sokat tesz a ket­recharc népszerűsítéséért.

Az MMA-s ifjabb Növényi Norbert szerint jót tesz a sportágának ez a meccs

– Klubtársaimmal beszélgettünk róla, és úgy érezzük, az ír keresztesháborút vállalt, mivel a ketrecharc az utóbbi időben veszített a népszerűségéből – mondta a londoni Shootfightersben edző kis Növényi. Amióta ugyanis McGergor aláírta a szerződését Mayweatherrel, rengeteg srác jelentkezik MMA-snak, a nézők pedig újra jegyet váltanak a sportág gáláira. Persze az sem tagadható, hogy McGregort a jelentős pénzdíj, a minimum 100 millió dollár (25,7 milliárd Ft) sem hagyja hidegen.

Ifjabb Növényi Londonban világbajnok kick-bokszolóval, profi öklözőkkel, feketeöves dzsiu-dzsicusokkal készül együtt, így sejti, mennyi esélye lehet az írnek a bunyós ellen.

Floyd Mayweathert (balra) rutinja és technikája, Conor McGregort fiatalsága és elszántsága segíti © AFP

– Tippelni nem akarok, de tény, sokan legyintenek McGregorra. Ráadásul azt állítják, nincs sportértéke a meccsnek. Szerintem van. McGregor ökölvívónak is jó, pokoli erőset üt, amit megérez majd az ellenfele. Persze nem vitás, Mayweather profi karrierje során egyszer sem kapott ki, miközben 49 meccset megnyert. A rutinja tehát óriási, és technikai vonatkozásban is riválisa fölé nő. De ne feledjük, már negyvenéves, McGregor tizeneggyel fiatalabb, ami viszont az ír malmára hajthatja a vizet.

Az év bunyója
Vasárnap, 2:00
Tv: Sport1