Húst eszik hússal a pofonnyelő a kéziválogatott Bánhidi

Bánhidi Bence a kézilabda-vb magyar szupersztárjának ígérkezik. Február 9-én mindössze a 22. születésnapját ünnepli, ám a Melák becenevű szegedi beálló akár a január 29-ig tartó franciaországi torna álomcsapatába is bekerülhet. Pokolian ügyes, ám közben számolatlanul nyeli a pofonokat. Gyakran leütik, igaz, kiütni nem tudják, noha olykor négy védő csípi, harapja, rángatja.

– Afféle pofonnyelő a posztom – magyarázza Bánhidi.

– Ám csapatérdekből állni kell a közelharcokat. Az alattomosabb védőknek rövid idővel orvtámadásuk után rendre visszaadom a kölcsönt. Pár napja ezt tette a dániai Bygma Kupán, a dán Toft Hansen látványos hátast dobva azt mímelve, hogy Bence könyökkel ki­ütötte.

A még mindig csak 21 éves beállós sokszor három védővel verekszik a meccseken © MTI

– Ezért piros lapot kaptam, de a meccs után tudattam a svéd bíróval, hogy a dán kézis átverte. Akkorra már megnézte videóról a jelenetet. Elnézést kért, elismerte, az eset nem ért végleges kiállítást. Gyanítjuk, a vb-n provokálják majd serényen, jöhetnek az újabb kiállítások, ám e felvetésünket azzal hárítja el, hogy kordában tartja majd az idegeit.

A szegedi kézis keményen készült a világbajnokságra, ezért sem tart a védők pofonaitól

– Franciaországba velünk tartott Csernus Imre pszichológus, aki tavaly ja­nuárban női vízilabdázóinkat az Eb-dobogó csúcsára segítette – tudatja Bánhidi, aki nézőként nem számít a szintén Szegeden kézilabdázó barátnőjére, Nórikára, az exkapitány Csoknyai István lányára, ugyanis a hölgynek edzései vannak.

– A rajtig át kell programoznom az agyamat, mivel spanyol kapitányunk, Xavi Sabaté veszprémi klubcsapata játékára állított át bennünket.

A fiatal játékos Csoknyai István lányával, Nórival alkot egy párt

Bence mutatói

Magasság: 204 cm
Testsúly: 124 kg (ha ennél egy dekával több, klubedzője, Javier Pastor haragos)
Kitárt karja fesztávolsága: 210 cm
Egyszerre hány védőt ráz le magáról: 3
Válogatott mutató: 30 meccs/64 gól
Hobbi: Nórikával a szegedi John Bull étteremben, szaunázás
Mesterműve a konyhában: carbonara tészta, milánói borda
Kedvenc étele: hús hússal