Sport

Hosszú Katinka receptjével nyertek Danutáék

Bors

Létrehozva: 2016.08.17.

Elképesztően nagy versenyzéssel, az utolsó métereken minden erejüket beleadva, minimális előnnyel ért elsőként célba a Szabó, Kozák páros ötszáz méteren. A Honvéd versenyzője ezzel a második, az UTE-t képviselő Kozák pedig immáron a harmadik olimpiai aranyérmét gyűjtötte be. A páros sikere azért is fantasztikus, mert Kozák a napokban gyomorfertőzést ka­pott, de így is sikerült magából kihoznia a maximumot.

Forrás: MTI

Danuta, aki a modern kajakos időkben egyedülálló módon a páros mellett egyéniben és négyesben is indul Rióban, mintha Hosszú Katinka sikerreceptjét követné. A 2012-es londoni ötkarikás játékok után élettársát, Somogyi Bélát jelölte meg edzőjének, akivel ugyan nagyszerű szimbiózisban, de a kajaktársadalomtól elszeparálva, saját útjukat járva készülnek.

Habár Kozák az UTE versenyzője, vőlegényével Szolnokon vettek házat, és a munka érdemi részét ott is végzik el. A fővárosi klub Szilágyi úti központjában maximum télen, a konditeremben látják. Az eredmények azonban Kozákot igazolják, mégha Danuta édesapja, Kozák Balázs sem volt biztos benne, lányánál beválik, hogy a párja az edzője.

– Utólag beismerem, eleinte nem rajongtam az ötletért, hogy Somogyi Béla, Danuta vőlegénye, egyben a lányom edzője is legyen. Nem tudtam elképzelni, két ember, hogyan tud napi 24 órát együtt lenni. De egy év alatt bebizonyították, nemcsak az életben, a sportban is nagyon jó páros alkotnak. Mint Hosszú Katinka és férje, akár a hétköznapokban, úgy az edzésen is le tudnak ülni megbeszélni a dolgokat, ha valamiben eltér a véleményük – magyarázta a Borsnak Kozák papa, akivel persze madarat lehetett volna fogatni boldogságában.

Szabó: tudtuk, szoros lesz

„Folyamatosan erre készültünk fejben. Két napja arról beszéltünk, hogy biztosan az utolsó húsz méteren dől el minden, és valóban, a végére feltámadtak a német lányok, de sikerült az utolsó métereken visszavernünk őket. Rengeteg erőt adott, hogy Danutával ülünk egy hajóban, nagy bizalom van közöttünk. Tényleg szorosnak tűnt, de én láttam, hogy nyertünk – örvendezett Szabó Gabriella.

– A feleségemmel ketten itthon szurkoltunk a tévé előtt. Végig kiabáltam a futamot, a befutó után tíz zsebkendőt sírtam tele, és pezsgőt is bontottunk. Szeretném megköszönni mindenkinek a szurkolást. Nagyon büszkék vagyunk, hatalmas a boldogság. Azonnal küldtünk neki egy SMS-t, amiben amellett, hogy gratuláltunk neki, elsősorban az egészségi állapotáról érdeklődtünk, mert láttam a képernyőn keresztül, hogy nincs jól. Biztos vagyok benne, ha Danuta nem beteg, egy hajóhosszal megverik a németeket, így kicsit szorosabb volt. Én is voltam már Brazíliában, ott sokféle betegséget el lehet kapni. Nem tudjuk, hol szedte össze a vírust, de remélem a következő versenyeken jobban lesz, hiszen úgy ment ki, hogy három aranyérmet akar nyerni, de betegen ez nagyon nehéz.

Kozák: Gabi lelke repített

„Kemény volt a vasárnap éjszaka, mára kialudtam magam, de még mindig nem vagyok száz százalékos. Megérte ennyit edzeni egész évben, mert a betegség ellenére így is tudtam menni és a Gabit tolni, az ő lelke, az ő csapása vitt be minket. Annyira jöttek a németek a végén, azt hittem, vesztettünk. Gabi kiáltott egyet, gondoltam, azért mert másodikok vagyunk – értékelt Kozák a verseny után.

Az orvosok is remekeltek

Szerencsére nem lehetett olyan súlyos Kozák Danuta betegsége, erről árulkodik az olimpiai aranyérem is – árulta el dr. Bense Tamás sportorvos, aki szerint komolyabb hasmenésnél az ágyból nem tudott volna kikelni a beteg.

– Biztos vagyok benne, hogy az orvosi stáb is remek munkát végzett, hiszen rendbe tudták hozni Danutát. Mivel még egyesben és négyesben is érdekelt, óriási szükség lesz a regenerációra. Talán bízhatunk benne, hogy az állapota nem súlyosbodik, és újabb aranyérmekkel örvendeztet meg minket.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142856_auto_resized.jpg
origo.hu

Három autó karambolozott a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, feszítővágóval mentik az embereket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27198_resized.jpg?avcount=1713508510
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142554_auto_resized.png
metropol.hu

Ezt gondolják kollégái a Delta digitális műsorvezetőjéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135527_auto_resized.jpg
vg.hu

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135573_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142089_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713508510
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713508510
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713508510
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Zclyq_O7u6ogBt2GgvrYyM574sgROIXh2hqlNt_hrUY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0Yjk0NWU2MWEwZDRhZDM4NjY1MGJmNjYzYTZjNTk2.jpg
TELITALÁLAT

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget