Hosszú Katinka férje mégsem kell az edzőbizottságba?

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya a kinevezése után azt mondta, szeretné az edzőbizottság­ban tudni a háromszo­­ros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edző-férjét, Shane Tusupot. Eddig azonban az amerikai szakember nemhogy nem kapott felkérést a feladatra, de még a személyes találkozóig sem jutottak el a felek.

– Hivatalos úton találkozót kezdeményeztem Shane-nel, nagyon bízom benne, rábólint – fogalmazott még februárban lapunknak Sós.

Lehet, hogy Sós kapitánynak mégsincs szüksége Katinka férjére? © MTI

– Nem tudunk arról, hogy személyesen megkereste volna Shane-t Sós Csaba. Az újságokban ugyan olvasta, szeretne vele egyeztetni a kapitány, azóta sem történt semmi – mondta a Borsnak Katinka sajtósa, Tóth Fanni.

A sajtófőnök szerint a találkozó nem azért nem jött létre, mert konkrét konfliktusa lenne Shane-nek az új kapitánnyal.

Tusup várta ugyan a felkérést, ám egyelőre nem tudna a bizottságban dolgozni © MTI

Csípős

Úgy tűnik, csak hangzatos szavak voltak Sós Csabától, hogy szüksége van Shane-re. Vagy úgy volt vele, ha nem beszél, nincs balhé. Kövér Dávid

– Katinka és Shane is nyitott a szövetséggel való kommunikációra, a történtek oka nem ebben keresendő – tette hozzá Tóth. Azt is elárulta, az ameri­kai szakember vállalná-e az edzői bizottságban való tagságot.

– A jelenlegi feltételek mellett biztosan nem. Shane elsődlegesen Katinka és Dudás Dániel felkészülésére koncentrál, ez most számára a legfontosabb.

Szerettük volna megkérdezni Sós Csabát is, miért nem jött össze a konzultáció, ám napok óta nem reagál sem a hívásunkra, sem az sms-ünkre.