Hoppá, Halmosi leköpte ellenfelét

Súlyos eltiltásra számíthat a Haladás 36-szoros játékosa, Halmosi Péter. A Vasas elleni bajnokin pirosat kapott: leköpte Felix Burmeistert.
Súlyos eltiltásra számíthat a Haladás 36-szoros játékosa, Halmosi Péter. A Vasas elleni bajnokin pirosat kapott: leköpte Felix Burmeistert.

Botrányos véget ért a Vasas–Haladás 2-3-as bajnoki. Burmeister és Halmosi előbb a meccs hajrájában összeakaszkodott, majd kis híján egymásnak estek. A balhét az váltotta ki, hogy az utolsó percben a szombathelyi csapatkapitány sípszó után elrúgta a labdát, amit nem hagyott szó nélkül az angyalföldiek védője. A szájkarate után Burmeister a mezét mutogatva perlekedett a partjelzővel. Helyszíni forrásból úgy tudjuk, Halmosi nyálát mutogatta a dresszén, a magyar válogatott leköpte őt. A piros lap csak hosszú másodpercekkel ezután villant, amikor a két focista egymásnak futott. Ezért sem értették sokan, Berke Balázs mire föl emelte magasba a piros lapot. A bíró fülére az alapvonali asszisztens szólhatott rá, hogy Halmosi köpött, és ezt sejteti, hogy a szabadrúgás nem az ütközés, hanem a köpés helyéről járt a Vasasnak. A 37 éves kö­zéppályás a pályáról lesétálva még gúnyosan meg is tapsolta a bírókat. Burmeistert pedig úgy kellett lefogni a meccs után, hogy neki ne menjen Halmosinak.

Ahelyett, hogy csapatkapitányként nyugtatta volna társait, Halmosi őrült meg a leginkább © MTI

Így szól a szabály

Ki kell állítani azt a játékost, cserejátékost vagy lecserélt játékost, aki leköpi ellenfelét vagy bármely más személyt. Közvetlen szabadrúgást kell ítélni az ellenfél javára, amit arról a helyről kell elvégezni, ahol a szabálytalanság történt.

– Nem szeretnék beszélni arról, mi történt. Ez már a múlt. Nem foglalkozom az esettel többet – mond­ta megkeresésünkre Halmosi, akire súlyos eltiltás várhat. Bár megkérdeztük az MLSZ-t, egy köpésért hány mérkőzésre meszelhető el egy focista, eddig nem érkezett válasz. A korábbi fegyelmi határozatokból kiindulva három meccs alatt nem úszhatja meg. A történtekről a Vasast is megkérdeztük, a klub szerint a tévéfelvételek magukért beszélnek, nyilatkozni nem kívántak.