Sport

Hiába a könnyek, Katinka nem békül

K. D.

Létrehozva: 2018.01.13.

Sokak lelkét megérintette a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edző férje, Shane Tusup köszönőbeszéde. Az Iron Lady szívét is megdobogtatta a remekbe szabott monológ, ám a sebek sokkal mélyebbek annál, hogy – legalábbis egyelőre – megbocsásson az amerikai trénernek.

Ezek a pillanatok emlékezetesek maradnak: a kezdeti döbbenetből felocsúdva hatalmas üdvrivalgás fogadta a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka edző férje, Shane Tusup beszédét az Év sportolója-gálán. Az Év edzőjének megválasztott amerikai szakember magyar nyelven felolvasott köszönőbeszédében könnyek közt kért bo­csánatot mindenkitől, akit agresszív viselkedésével korábban megbántott. 

A Nemzeti Színházban sokan állva tapsolták a megrendítő erejű szónoklatot, vezeklést, de a kétkedők szerint Tusup előadása egy jól felépített amerikai show volt csupán. Pedig a szavak nagyon meghatóak voltak:

– Hibáztam. Sokakat megbántottam a viselkedésemmel. A sok munka közben nem vettem észre, hogy példaképpé kellene válnom, ami korábban belefért, ma már nem fér bele. Elfáradtam, kimerültem – mondta Shane elcsukló hangon, zavarodott mosolyok közepette, majd a kedvesének is üzent. – Köszönöm, hogy bíztál bennem. Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra.

A beszédet Katinka sem bírta rezzenéstelen arccal végighallgatni, látszott rajta a meghatottság, az egyik pillanatban még a könnye is kicsordult. Ám a sebek még frissek és feltehetően nagyon mélyek az Iron Ladyben, így a színpadon érdemben nem reagált férje bocsánatkérésére. 

– Én is meglepődtem Shane beszédén. Ezek a kedves szavak adnak nekem némi érzelmi töltetet – nyilatkozta az M4-nek az év legjobb női sportolójának megválasztott Hosszú, majd a kettőjük viszonyáról is szót ejtett. – Próbálunk háttérbe vonulni külön-külön és együtt is, ez nem nagyon sikerül. Most az egymásra való odafigyelés időszaka következik.

Arra a kérdésre azonban, hogy mi lesz kettejük sportolói és magánéleti kapcsolatával, nem adott teljesen egyértelmű választ Katinka. – Dolgozunk a megoldáson – zárta rövidre a témát. 

Nos, egyelőre csak szurkolni lehet, hogy valóban bekövetkezzék az egymásra figyelés időszaka. Sajnos, mint a Bors riportere láthatta: tegnap is egye­dül, férje nélkül ment edzeni bajnoknőnk, csupán a barátnője és egyben személyi asszisztense kísérte el. 

Hevesi szerint nagyon szeretik egymást

Mi lehet Katinka könnyei mögött? S hogyan értekelhetjük, hogy meghatottsága ellenére sem reagált férje bűnbánó szavaira? Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint erős érzelmeket táplál még férje iránt az Iron Lady.

– Kettősséget éreztem. Katinkán látszott, hogy még nem enyhül meg, még van benne tüske. A bajnoknő tartja magát, mert egy fegyelmezett sportoló, ám szerintem visszatalálnak egymáshoz. Katka testbeszéde kicsit árulkodó volt, a nonverbális kommunikációt nem lehet úgy kontrollálni, mint a verbálisat. Tusup nyilatkozata alatt látszott, hogy könny szökött a szemébe, zavarában mosolygott. A gála utáni megnyilvánulásaiban is az érződött, hogy nem közömbös az amerikai fiú iránt – fogalmazott a Borsnak Hevesi, aki szerint Shane beszéde őszinte volt.

– Az elcsukló hangot, a kézremegést és a könnyes szemet nem lehet így megjátszani. Az viszont igaz, hogy tudatosan készült erre a beszédre, ugyanis nagyon jól volt felépítve, sokan meghatódtak a nézők közül is. A szexuálpszichológus hozzátette: hatalmas lelki erőre volt szüksége Shane-nek, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, és vállalja az érzelmes oldalát is, hiszen eddig nem volt rá jellemző a bocsánatkérés. 

Szaniszló segíthetett Shane-nek

Vélhetően Szaniszló Csaba, Hosszú Katinka cége, az Iron Corporation média- és tartalomvezetője segíthetett megírni a remek beszédet Tusupnak. Ezt támasztja alá, hogy a gála kezdete előtt hosszasan tanácskoztak egy papírlap felett, amiből később az amerikai tréner a színpadon felolvasta a szöveget. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158849_auto_resized.jpg
origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714063211
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161374_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Belobogtatta a lengyel elnök az atomfegyverek telepítését, meglepő, honnan érkeztek erre kritikák

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162480_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rossi remek állásajánlatott kapott – ezért mondott nemet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162442_auto_resized.jpg
travelo.hu

A világ legjobb hőlégballonosai érkeznek majd ebbe a magyar városba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szívszorító: II. Erzsébet királynő megtagadta Harry herceg utolsó kívánságát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja