Sport

Herr Storck, meddig még?...

V. T. R.

Létrehozva: 2017.10.09.

Hat idei meccséből ötöt elveszített a magyar fociválogatott, ezek közül (minimum) kettő roppant megalázó volt. Az andorrai, meg most a svájci. Már az előbbinél megingott a kispad Bernd Storck szövetségi kapitány alatt, de mivel a német „szakember” nemcsak ezt a posztot, hanem szinte a magyar futball minden fontos pozícióját betölti, maradhatott. Drága lett volna kirúgni, és a menesztésével a szövetség beismerte volna, hogy az az út, amire ráállt, totális tévút.

Egy ember, két nyilatkozat

Storck a meccs előtt: – Megmutattuk, hogy a legjobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt. A portugálok és a sváj­ciak elleni találkozónk is jó példa erre. Most is ezt a formánkat szeretnénk hozni.

Storck a meccs után: – Jelenleg ez az, amit nyújtani tudunk. A legnagyobbakkal nem vagyunk egy szinten. Beállhatnánk a kapunk elé kilencven percre, lehet, akkor több esélyünk lenne, de én nem akarok olyan futballt játszani a csapatommal.

Csányi Sándor 2010 óta vezeti az MLSZ-t, de be kell látni, hogy azóta egy fikarcnyit sem kerültünk közelebb a világ középmezőnyéhez. Ugyan a tavalyi Eb-re kijutottunk, de ez a szerencsés véletleneknek, valamint Dárdai Pál hallatlan karizmájának és szaktudásának volt köszönhető. A hosszabb távú eredményekhez alapos, éveken átívelő fejlesztési koncepcióra volna szükség. Ha van is ilyesmi, abból semmi nem látszik. Az U21-es válogatott csütörtöki veresége az olaszok ellen (6-2), meg most a svájciak „beárazták” azt a munkát, amit Storck a magyar labdarúgásban végez. Évi háromszázhatvanmillió forintért...

Megint zsákutcába jutottunk. Minden adott volna, hogy a sportág előre lépjen, az állam pumpálja a milliárdokat a fociba, de néhány túlárazott stadionon, meg a futballszereplők zsebének kitömködésén kívül érdemi változás nem történt. Leszámítva, hogy egyre kevesebben vannak a bajnokikon. Szóval megint ott tartunk, hogy sehol. De ez legalább jó sok pénzbe kerül.

Hrutka szerint ez a realitás

Gulácsi bocsánatot kért

Gulácsi Péter hibája jól szemléltette a magyar foci jelenlegi helyzetét, de nem lehet csak a kapus nyakába varrni a svájci kudarcot. Mindenesetre a Leipzig játékosa a meccs után elnézést kért: – Jól kezdtünk, de a hibám elrontott mindent. Elnézést kérek a társaimtól és a szurkolóinktól. Az a minimum, hogy a ferö­eriek legyőzésével megszerezzük a csoportban a harmadik helyet.

Egyre kevesebb az olyan ember a magyar futballban, aki karakán, világos kijelentéseket tesz, és ehhez még hiteles is. Az egyikük Hrutka János sportmenedzser, aki így foglalta össze a Bors kérésére az újabb fiaskóval kialakult helyzetet:

– Ami szombaton történt, az a realitás. Azon lehet vitatkozni, hogy ki játszik és ki nem, meg hogy mennyire volt jó ez a keret. Ám a tények és a statisztika egyértelműen mutatja: az utóbbi évtizedek egyik legrosszabb selejtezősorozatának a végéhez érünk. Tavaly, amikor kijutottunk, persze, mindenki magasztalta Storckot, most pedig többen kritizálják. Azt hiszem, valahol a kettő között kell őt megítélni. Ugyanakkor az is igaz, hogy nincs egyszerű helyzetben. Nagyon kicsi a merítési lehetősége. A magyar utánpótlásból egyre kevesebb olyan focista jön elő, aki megállná a helyét a nemzetközi porondon. A közelmúltban egyedül Nagy Ádám volt ilyen. Gondot okoz az is, hogy túl sok a pénz, az első- és másodosztályban annyit keresnek a játékosok, hogy nem éri meg külföldre menni, itt viszont nem tudnak fejlődni. Sokösszetevős a probléma, de az biztos, nagyon elhibázott lépés volt a magyar foci minden egyes fontos pozícióját egy kézbe adni. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132048_auto_resized.jpg
origo.hu

A gusztustalan argentin kapus már megint bemutatta az év védését - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27108_resized.jpg?avcount=1713263110
origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17129064_auto_resized.png
hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132777_auto_resized.jpg
ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131077_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27109_resized.jpg?avcount=1713263110
origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17063274_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132913_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő fordulat a Hableány-katasztrófájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133602_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Elég zavart és zaklatott" – édesanyja talált rá a titokzatos körülmények között eltűnt Lászlóra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132965_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ezt látni kell, Lionel Messi fia őrületet okozott – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/x7lqQUVJ_JI0eCK4Fzuf03lhM9dbj60XLk1PTRNchaM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRmMGNjZjZjN2U2NDRhMDM4MjYwYTg5ZjVlMDk0MDM0.jpg
Veled vagyunk

Összeszorul a szív: ezt üzenték a Fradi-szurkolók Dejan Sztankovicsnak és fiának – fotó!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/jtGvxarJThHCdRRs0o_cCST_Kk0y7wDj0KjUlo-rB3Y/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1ODEwM2NiZjdiNjRmOThiNGIxOWNkMjFjZDRkY2I0.jpg
Kapás Bogi

Fotó a múltból: rá sem lehet ismerni Kapás Bogira, így nézett ki az első olimpiáján