Herczeg: Nem az én nimbuszom a fontos

Herczeg András, a Debrecen korábbi sikeredzője elvállalta, hogy az utolsó fordulóban ismét leül kieséstől fenyegetett klubja kispadjára.
Herczeg András, a Debrecen korábbi sikeredzője elvállalta, hogy az utolsó fordulóban ismét leül kieséstől fenyegetett klubja kispadjára.

Talán ilyen nehéz dolga akkor sem volt, amikor BL-csoportkörös meccsekre készítette fel a Lokit. Jól átgondolta, mit vállal?

Elismerem, rettentően nehéz feladatra vállalkoztam, de egyetlen percig sem gondolkodtam, hogy elvállaljam-e – magyarázta a 60 éves szakember, aki ötször nyert bajnokságot a DVSC-vel. – A korábbi eredményeket már nem vehetik el tőlem, ezért nem is gondolok arra, hogy mit veszíthetek, hogy esetleg az eddigi nimbuszom sérülhet, mert itt nem az én személyem a fontos. Egy meccs az élet, és én megpróbálok segíteni.

Ki tehet arról, hogy a hétszeres magyar bajnok Loki bennmaradása az utolsó fordulóban dől el?

Ne haragudjon, de ezt nem az én tisztem megítélni. Augusztusban és a télen is nagy játékos jövés-menés volt, ami megnehezítette az elődöm dolgát. A portugál Leonel Pontest kedves embernek ismertem meg, más kérdés, hogy a csapat nem volt vele túl eredményes.

Herczeg Andrásnak mindössze néhány napja van, hogy kifundálja a pontszerző taktikát a Diósgyőr ellen © mti

Hogy számolnak, elég lehet az egy pont a bennmaradáshoz Mezőkövesden a szintén kiesés elől menekülő Diósgyőr vendégeként?

Ugyan nem szeretek számolgatni, de ebben a helyzetben, mindegyik klubnál ezt teszik. Az egy ponttal már bent maradnánk, vagyis számunkra a döntetlen megfelelő eredmény lenne, de mindenki pontosan tudja, hogy öngyilkosság erre játszani a forró hangulatú, teltházas meccsen.

Mit tud néhány nap alatt változtatni?

Sok mindent nem. Próbálok rendet tenni a fejekben, mert az látszik, hogy a Honvéd elleni 5-2-s hazai zakó megviselte a focistáinkat. Meggyőződésem, hogy a Loki kerete megüti az NB I-es szintet, és ezt meg is próbáljuk bebizonyítani Mezőkövesden.

Ahogy azt három hete megjósoltuk, a DVTK–DVSC meccs is dönt a kiesésről © MTI

Erre az egy meccsre szól a megbízatása, vagy akkor is folytatja a munkát, ha esetleg kiesik a csapat?

Egyelőre csak ebben az egy találkozóban gondolkodom, a jövővel ráérünk még foglalkozni.