Három focistánk küzd a kieséssel

Dárdai már a hétvégén klublegendává válhat.
Dárdai már a hétvégén klublegendává válhat.

Mivel az NB I még szünetel, a honi drukkerek a német focibajnokság magyar szereplőinek szoríthatnak. Dárdai európai kupaindulásért, Huszti, Szalai és Kleinheisler a bennmaradásért küzd.

Hertha BSC

Helyezés: 3.
Cél: BL-indulás
Esély, hogy Dárdai Pál legyen a klub legjobb edzője: 95%

A magyarok közül Dárdai van a legkedvezőbb helyzetben: csapata a tavasszal a BL-indulás kiharcolásáért focizik. Ha ma legyőzik az Augsburgot, Dárdai lesz a legeredményesebb Hertha-edző a 45,75 százalékos győzelmi mutatójával.

Eintracht Frankfurt

Helyezés: 14.
Cél: bennmaradás
Esély Huszti Szabolcs folyamatos játékára: 90%

A szebb napokat is megélt frankfurti klubnál sokat várnak a Bundesligába Kínából visszatért Husztitól, például hogy gólokkal, gólpasszokkal segít bent tartani a csapatot. Szerepeltetését csak sérülés, eltiltás hátráltathatja.

Werder Bremen

Helyezés: 16. (osztályozó)
Cél: bennmaradás
Esély Kleinheisler László folyamatos játékára: 60%

Néhány napja készül a csapattal, de máris ódákat zengenek róla. Megalkuvást nem tűrő mentalitásával sokra viheti, de vélhetően csak fokozatosan lendítik játékba. Jó lenne azért már a hétvégén pályán látni őt.

Hannover

Helyezés: 17. (kieső)
Cél: bennmaradás
Esély Szalai Ádám folyamatos játékára: 80%

Szalai új állomáshelyén talán az utolsó lehetőséget kapja a Bundesligában a bizonyításra. A csatár az elmúlt években egyre inkább háttérbe szorult klubjaiban, ám ha ismét magára talál, ünnepelt futballista lehet Hannoverben.