Hamilton: csajok és zene kell az F1-be

A pilóták is érzik, unalomba fulladt a Forma–1. Lewis Hamilton szerint hülyeség változtatni az időmérőkön, inkább show-műsorrá formálná a futamokat.
A pilóták is érzik, unalomba fulladt a Forma–1. Lewis Hamilton szerint hülyeség változtatni az időmérőkön, inkább show-műsorrá formálná a futamokat.

Bernie Eccles­tone-tól, a sportág atyjától kezdve az istállók mérnökein át egészen a versenyzőkig mindenki azon töri a fejét, hogyan lehetne elkerülni, hogy a nézők elaludjanak az unalmasabbnál unalmasabb Forma–1-es futamok kellős közepén. Lewis Hamiltonnak, a Mercedes pilótájának is tele van a hócipője a lapos versenyekkel, a barcelonai teszten nem mindennapi ötlettel rukkolt elő, hogy újra a lelátókra csalogassa a sportág szerelmeseit.

– Rengeteg dögös csaj, dübörgő zene és nagyszabású kon­certek kellenek a futamokra – véli a Mercedes világbajnoki címvédője.

– Olyan látványos show-ra van szükség, amilyet az amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntőjén, a Super Bowlon lát az em­ber. Istenem, az egy baromi jó esemény – mondta lelkendezve.

A Mercedes egyeduralmát is kezdi unni a brit pilóta, a legtöbb újítás semmilyen eredményt nem hozott. Főleg azért, mert azokat a feladatra alkalmatlan emberek gondolják ki, véli Hamilton.

– Többször kikérhetnék a pilóták véleményét, és végre minket is bevonhatnának a tanácskozásba. Mi érezzük belülről az autót, és azt is, hogy mivel lehetne leginkább jobbá tenni azt.

Nem hiszem, hogy az időmérő át­alakítása bármin is változtatna – bírálta a háromszoros világbajnok a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályjavaslatát, amely minden bizonnyal már a márciusi szezonnyitón életbe lép. Eszerint a kvalifikáció szakaszai­ban másfél percenként kiesik a leglassabb, a végén pedig ketten harcolnak meg a pole pozícióért.