Halmosi Péter: Szégyen, ami nálunk megy!

Szerződést bontott a Haladás Szentes Lázár edzővel. A csapat kapitánya, Halmosi Péter szerint szégyen, ami a klubnál zajlik.
Szerződést bontott a Haladás Szentes Lázár edzővel. A csapat kapitánya, Halmosi Péter szerint szégyen, ami a klubnál zajlik.

Nem úszta meg a sorozatban elszenvedett három bajnoki vereséget (1-13 gólkülönbség) a Haladás vezetőedzője, Szentes Lázár.

A tavaly októberben kinevezett, eltiltás miatt a hétvégén a lelátóról szurkoló szakembert az FTC elleni meccsen megkergették a drukkerek. Ezután az edző és a klub is úgy ítélte meg, jobb, ha elválnak útjaik.

A szimpatizánsok a gyenge szereplés mellett – mindössze gólkülönbséggel kerüli el a kiesőhelyet a csapat – azért voltak dühösek, mert Szentes két meghatározó játékost, Iszlai Bencét és Fehér Zoltánt felfüggesztette a munkavégzés alól.

– Két játékosunk megengedhetetlen formában, verbálisan többször is olyan kritikával illette a társait, ami számomra elfogadhatatlan. Iszlai ráadásul az egyik edzésen megtorló jelleggel belerúgott egy fiatalba – magyarázta döntése hátterét Szentes, aki a rangado.hu szerint úgy ment bele a válásba, ha június végéig megkapja a fizetését.

Az edzőváltásról, az azóta már újra a csapattal edző renitens társairól Halmosi Péter csapatkapitány nem kívánt beszélni, de ettől még megvan a véleménye.

– Ez az utolsó alkalom, hogy nem megyek bele a részletekbe. Szégyen azonban, hogy a tavaly még ünnepelt, dobogóért küzdő csapatunk ilyen helyzetben van. Ez pedig nem kizárólag edzőkérdés – utalt a játékos arra, hogy a vezetők hagyták leépülni a csapatot.

A Haladás új trénerét lapzártánk után nevezte ki a vezetőség.