Győri focistatragédia: terhes párját hagyta hátra Róbert

Egy egész éjszakára az autója alá szorult Zsédely Róbert győri focista, akire reggel még életben találtak rá, de műtét közben elhunyt. A helyiek szerint menyasszonya várandós.
Egy egész éjszakára az autója alá szorult Zsédely Róbert győri focista, akire reggel még életben találtak rá, de műtét közben elhunyt. A helyiek szerint menyasszonya várandós.

Tragikus autóbalesetet szenvedett egy fiatal győri focista. A futárként dolgozó Zsédely Róbert pizzát szállított a közeli Győrszentivánra, amikor kocsijával lesodródott az útról, kirepült a szélvédőn, a jármű pedig maga alá préselte.

A csekély forgalmú úton az esős, sötét éjszakában senki nem figyelt fel a roncsra, s bár családja és munkahelye is egész éjjel kereste Róbertet, nem találták. A megyei harmadosztályú Gyárvárosi Cápák játékosára csak reggel, súlyos törési és fagyási sérülésekkel ugyan, de még életben találtak rá. Róbert hiába vívta élete legnagyobb mérkőzését, keddre virradó éjszaka szervezete a kórházba szállítás után, műtét közben végleg feladta a harcot.

– Kedd reggel az egész csapat értesült a tragédiáról, egymásban tartjuk a lelket – mesélte Arnold Csaba, a klub szakosztályvezetője. – Összejöttünk, de most szó sincs fociról, mindenki Robival, a temetéssel és a koszorúkkal foglalkozik.

A 25 éves férfit csapattársai, családja és menyasszonya, Laura gyászolja. A focista másfél hónapja kérte meg párja kezét, s úgy hírlik, a 20 éves hölgy gyermeket hord a szíve alatt.

– Azt hallottam az egyik sráctól edzésen, hogy Robi párja négyhónapos terhes, és már azt is tudni, hogy kisfiú lesz. Bár meglehet, ez is csak szóbeszéd, amelyből most sok járja – mondta a Borsnak Arnold. Vorholt Viktor, a Gyárvárosi Cápák elnöke elmondta, Róbert 11-es mezszámát a tragédia után a klub visszavonultatja.

Hogy nem vette észre senki a haldokló győri focistát?

Egyelőre érthetetlen, hogy a szántóföldre kisodródó autót miért nem vette észre senki és miért nem keresték azon az útszakaszon Róbertet.

A tragédia óta többen is feltették a kérdést: ki lehet a felelős a szörnyű autóbalesetben meghalt férfi haláláért? - írja a Kisalföld.

© Fotó: Kisalföld

Bár a rendőrségi vizsgálat még tart, úgy tűnik, Róbert azért eshetett ki az autóból, mert nem volt bekötve. A lap megtudta, a katasztrófavédelem munkatársainak a balesetet bejelentő segített, az út mellett várta a tűzoltókat a vészvillogót kapcsolva.

Az úttestről ők sem vették észre a roncsot, aminek fényszórói akkor nem világítottak. Az is elképzelhető, hogy a balesetet relatív gyorshajtás idézte elő, de ezt majd a rendőrségi vizsgálat kideríti.