Győri ETO: irány a harmadosztály!

A Bors információi szerint szerdán bejelentik: a Quaestor botrány miatt csődbe jutott Győr a következő idényben a labdarúgó NB III-ban szerepel majd.
A Bors információi szerint szerdán bejelentik: a Quaestor botrány miatt csődbe jutott Győr a következő idényben a labdarúgó NB III-ban szerepel majd.

Győr város polgármestere, a MOB elnöke, Borkai Zsolt április elején még arról beszélt, hogy jogi kiskapukon keresztül próbálják megmenteni a 2013-ban bajnoki címet nyert együttest. A terv az volt, hogy a Rába ETO önálló futsalcsapatát működtető kft.-be viszik át az NB I-es csapat játékosait és indulási jogát, a több száz millió forintra rúgó tartozást pedig jó magyar szokás szerint hátrahagyják. A Bors értesülései szerint ez a forgatókönyv nem azért nem valósul meg, mert Borkaiék belátták, mennyire erkölcstelen ez a megoldás, hanem azért, mert nem találtak olyan befektetőt, aki az új, terheitől megfosztott focicéget hajlandó lett volna Tarsoly Csabához hasonló mértékben pénzelni.

Domanyik Eszter, a helyi polgármesteri hivatal kommunikációért felelős vezetője lapunknak elismerte, hogy szerdán bejelentés várható, ám annak pontos témáját nem tudta megmondani. Mindenesetre a Bors úgy értesült, a kialakult helyzetben az ETO és a városvezetés belátta, hogy a profi futball fenntarthatatlan. Emiatt a csapat nem adta be sem az NB I-re, sem az NB II-re a licenckérelmét. A harmadosztály indulási jogával a versenybizottság foglalkozik, ám a testület kedden ülésezik, akkor derülhet ki, hogy a csődeljárás alatt álló egylet az NB III-hoz szükséges kritériumoknak megfelel-e. S persze ott van még a kérdés: kik alkotják majd azt a csapatot?

Félreértés

Az MTK elleni zakó után Miriuta László edző tudatta, nála többé nem rúg labdába Rudolf Gergely. Az okról senki nem szólt, mi azonban megtudtuk: a múlt héten a tréner szót váltott a támadóval arról, miként képzeli a jövőjét. A csatár valamit félreértett, szó szót követett, azóta Rudolf sérült...

© Fotó: Kecskeméti Zoltán