Gyerekmeccseket vezetett a csalással vádolt focibíró

Gyerekek tornáján bíráskodott az elmúlt hétvégén Selmeczi Krisztián, a világ méretű fogadási botrány egyik érintettje. A magyar bíró is közreműködött februárban a botrányos Bulgária–Észtország meccsen.
Gyerekek tornáján bíráskodott az elmúlt hétvégén Selmeczi Krisztián, a világ méretű fogadási botrány egyik érintettje. A magyar bíró is közreműködött februárban a botrányos Bulgária–Észtország meccsen.
Felháborodott szülő kereste meg lapunkat, mondván, majd leesett az álla, amikor megpillantotta Selmeczi Krisztiánt, aki játékvezetőként kapott szerepet a felcsúti Nike Premier-kupán. Aki esetleg nem tudná, a fiatalember azzal vált ismertté, hogy – Lengyel Kolos és Csák János partnereként – tagja volt annak a magyar bírói hármasnak, amely február 9-én közreműködött a 2-2-vel zárult törökországi bolgár–észt felkészülési meccsen. Az a kisebbik baj, hogy a csupán NB III-as, illetve BLSZ-kerettagsággal rendelkező Selmecziéknek nincs FIFA-licencük, vagyis jogosulatlanul dirigáltak, a súlyosabb problémát az jelentette, a nemzetközi fogadási maffia által manipulált derbiről volt szó, melyre a gyanú szerint ötmillió euró, azaz 1,3 milliárd forint értékben fogadtak.

– Amíg én vagyok a bizottság elnöke, a három játékvezető nem vezet több mérkőzést Magyarországon – jelentette ki a botrány kipattanásakor Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke (akit tegnap nem tudtunk elérni), ehhez képest Selmeczi a Nike-kupa magyar és nemzetközi meccsein is vígan fütyürészhetett.

– A FIFA vizsgálja a februári meccs körülményeit, ennek zárultáig a magyar szövetség nem hoz döntést – mondta Pajor-Gyulai László, az MLSZ sajtófőnöke. Természetesen megkerestük Selmeczi Krisztiánt is, ám ő nem kívánt a rendelkezésünkre állni, míg édesapja, Selmeczi József, a Budapesti Labdarúgó Szövetség bíróküldő bizottságának vezetője annyit mondott, a fia nincs sem felfüggesztve, sem eltiltva, miért ne bíráskodhatna egy magán rendezésű eseményen.

Például azért, mert társaival óriásit hibázott Antalyában (ami akkor is nyilvánvaló, ha eltekintünk a fogadási ügytől), s úgy tudjuk, a BLSZ-meccsek vezetéséhez szükséges fizikai tesztet sem teljesítette. E tények a legkevésbé sem zavarták a torna rendezésében segédkező ifjabb Mezey Györgyöt, a Videoton búcsúzó trénerének fiát, aki felháborodva, s meglehetősen cinikusan jelentette ki, azt hív bíráskodni (s annak fizet), akit csak akar...
S. T. R.