Gyász: halálra gázolta a vonat Európa-bajnokunkat

Csjef Sándor Európa-bajnok ökölvívó életét oltotta ki egy vonat vasárnap a Pest megyei Monorierdőnél.
Csjef Sándor Európa-bajnok ökölvívó életét oltotta ki egy vonat vasárnap a Pest megyei Monorierdőnél.

Vonatgázolás történt Monorierdőnél, az egyik vasúti átkelőnél – adta hírül a Katasztrófavédelem a honlapján vasárnap délután. Később kiderült: az áldozat Csjef Sándor korábbi Európa-bajnok ökölvívónk. Az információt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó is megosztotta a Facebookján. A monokli.com szakportál is megerősítette, hogy a bajnokot Pilis és Monor állomás között halára gázolta a Kiskun InterCity.

Szomoru hirt kell közölnöm veletek Meghalt Csjef Sándor 1973 EURÓPA Bajnok Aranykesztyű győztes ökölvivónk Délután el ütötte a Vonat Isten Legyen Veled Barátom ToTo

Közzétette: Kiss Jànos Zoltàn2016. március 20.

A Nemzeti Sport nekrológja szerint Csjef a sportág egyik legellentmondásosabb személyisége volt. A legtöbb szakember egybehangzó véleménye szerint sokkal több volt benne, mint amit elért. Miután nem a legsportszerűbb életmód jellemezte az életvitelét, még olimpiára sem sikerült kijutnia. Pár éve még edzősködött, de már azzal is felhagyott. A 65. születésnapján készült interjúban azt mondta, hogy időnként még focizgat. Élete legmeghatározóbb kudarcának azt tartotta, hogy nem próbálhatta ki magát a profik között.

Csjef Sándor 1950. augusztus 22-én született. 12 évesen Zuglóban kezdett bunyózni, majd az Újpesti Dózsa ökölvívója lett, nevelőedzője Dobronay Pál, edzője Kellner Ferenc volt. Legjobb eredményei: a miskolci junior Európa-bajnokságon ezüstérmes (1970), a belgrádi felnőtt Eb-n aranyérmes (1973) lett, továbbá magyar bajnok nagyváltósúlyban (1974). 1970-től 1974-ig magyar válogatott volt.