Gyarmati Anna: Az eredményért kockáztatni kell

Gyarmati Anna nem kesereg, amiért hatodikként végzett a hódeszka-vb-n, ám sérülés miatt a döntőben már nem indulhatott. Előretekint.
Gyarmati Anna nem kesereg, amiért hatodikként végzett a hódeszka-vb-n, ám sérülés miatt a döntőben már nem indulhatott. Előretekint.

Jobban van?

Kisebb agyrázkódásom lett, megrepedt a vállam, és egy csúnya monokli emlékeztet a bukásra, de most már jól vagyok – mondta még az osztrák kórházból a 21 éves sportolónő, aki az orvosi vizit után tudta meg, hogy aznap hazamehet. – Szerencsére nem mozdult el a csont, így nagyjából három hét pihenésre lesz szükségem. Utána kezdhetem a gyógytornát. Persze, jó lenne meggyorsítani a folyamatot, mert február közepén lesz egy kanadai Világkupa, ahol már indulnék.

Nagyon könnyedén veszi a sérüléseit…

Ez a sportág ilyen. Kockáztatni kell a jó eredményért. Korábban volt már keresztszalag-szakadásom, több törésem, megroppant a csigolyám, és agyrázkódásból is ez a negyedik, szóval a mostani csak kisebb balesetnek számít.

Elkeserítette, hogy a kreischbergi fináléban nem tudta megmutatni, mit tud?

Nem, mert már az is nagy szó, hogy döntőbe kerültem. A helyszínen ugyan azt mondtam az orvosoknak, hogy folytatni akarom a versenyt, de akkor az agyrázkódás miatt nem igazán voltam magamnál, a pálya vonalvezetését sem tudtam felidézni. Mostanra azért minden visszajött.

© Fotó: Facebook

Mi okozta a bukást?

Új trükköt csináltam, leakadt a deszkám eleje, és arcra estem.

Az elmúlt éve is meglehetősen pechesen alakult.

Tavaly tényleg nem volt szerencsém, lemaradtam a szocsi téli olimpiáról is. Ezt a vébét azért nem érzem annyira pechnek, még ha kórház is lett a vége. Mégiscsak a sportág eddigi legjobb magyar eredményét értem el!

Ausztriában végezte a középiskolát, Flachauwunklben edz, ott képzeli el a jövőjét?

Osztrák közgázsuliba jártam, de otthon érettségiztem. Szeretnék továbbtanulni, de még nem döntöttem el, hogy hol. Talán gyógytornász szakra jelentkezem.

© Fotó: Red Bull

Mostanában egyre népszerűbb, egy női divat­magazin is felvette a jelöltjei közé az év sportolónője kategóriában.

A Glamour-szavazás engem is meglepett, de örülök, hogy felfigyeltek rám. Egyébként újabban egyre többen megismernek, és a Facebook-oldalam követői száma is folyamatosan emelkedik.

A következő, pjoncsangi téli olimpia már a célkeresztben?

Most az a fontos, hogy mielőbb visszanyerjem a formám, és jól szerepeljek a soron következő versenyeken. Nem szeretnék terheket pakolni magamra, mindig az épp előttem álló feladat a legfontosabb.