Gyárfást akarta mattolni Katinka ura

Egyre inkább úgy fest, a Hosszú Katinka által kirobbantott „hacacáré” nem más, mint hatalmas sakkjátszma, amit Gyárfás Tamás úszóelnök és Shane Tusup, az úszónő férje vív egymással.
Egyre inkább úgy fest, a Hosszú Katinka által kirobbantott „hacacáré” nem más, mint hatalmas sakkjátszma, amit Gyárfás Tamás úszóelnök és Shane Tusup, az úszónő férje vív egymással.

Ebben a csatában azonban nem a fehér viaskodik a feketével. Ezért nincs konkrét válasz arra, miről is szól a történet. Mert az napnál világosabb, hogy sokkal többről, mint szoftverekről, infrastrukturális problémákról, pénzről, marketingjogokról. Valószínűleg minderről. Meg személyes ellentétről.

– Tusup Magyarországon faragott világhírű úszót abból a Katinkából, aki 2012-ben kvázi középszerű sportolóként tért haza Amerikából – mondja az egyik úszótárs menedzsere, aki az érintettség okán nyilatkozatát csak név nélkül vállalta. – Együtt lettek nagyok, együtt építették fel a VasLady brandet, ami láthatóan kezd túlnőni az ország határain. Tusup akadályokat nem ismerő mentalitása elengedhetetlen volt a sikerekhez, ám az itt eltöltött idő alatt egy jó adag arroganciát is felvett.

Állítólag ha begorombul, mindenkivel úgy beszél, mint a kapcaronggyal, legyen az olimpiai bajnok edző, vagy maga Katinka.

– Shane játszmájában ő a király, Katinka a királynő. A sikerek idején a sajtótájékoztatókon ott ült mellette, szerdán azonban a háttérből figyelt. A végén pedig ő rángatta el nejét Kiss Laci elől – folytatja. – A sportvilágban megengedhetetlen bűn magát a sportolót kitenni efféle játszmáknak, pláne az olimpia évében. Katinkának csak a felkészülésre volna szabad figyelnie.

Tusup minden bizonnyal azért indított „szárnytámadást” Gyárfás és a szövetség ellen, mert látja, hogy az a temérdek pénz, ami ma a sportágba áramlik, nem minden esetben a legjobb helyre kerül. Amerikaiként nem érti, hogy működik a világ errefelé. Azt gondolja, ötszörös világbajnok nejének edzőjeként akkora ember ma már, hogy megpróbálhat változást kicsikarni. De ehhez el kell a posztjáról távolítani Gyárfás Tamást.