Gyárfás megígérte: Katinka ott lesz a gálaesten

Nagyon úgy fest, hogy Gyárfás Tamás – meglehet, önhibáján kívül – félrevezette a csütörtök este a Nemzeti Színházban esedékes Év sportolója-gála szervezőit.
Nagyon úgy fest, hogy Gyárfás Tamás – meglehet, önhibáján kívül – félrevezette a csütörtök este a Nemzeti Színházban esedékes Év sportolója-gála szervezőit.

Legalábbis a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, Szöllősi György a Borsnak így nyilatkozott:

– Néhány hete még azt mondta az úszószövetség vezetője, hogy Hosszú Katinka ott lesz a gálán, sajnálom, hogy nem tud­ta valóra váltani az ígéretét – mondta Szöllősi, majd hozzátette: – A sportolóval egyébként az utolsó pillanatig napi kapcsolatban álltunk.

© Fotó: Cser Dániel

Mindez azt sejteti, hogy Katinka mégiscsak az utolsó pillanatban döntötte el, hogy elindul az austini Arena Pro Gá­lán, ahova ugyebár rajtenge­dély nélkül utazott, s onnan kérvényezte meg azt a szövetségtől. A MÚSZ végül hozzájárult a részvételéhez a versenyen, holott egy nappal ko­rábban még azt hangoztatta, csak akkor adja meg, ha Katinka felhívja Kiss László szövetségi kapitányt. Nem hívta, mégis úszhat.

– Nem értékeljük vereségként Katinka „győzelmét”, csak egy lehetőséget akartunk adni a telefonhívás említésével, amivel nem élt. Számunkra fontosak Katinka eredményei, ezért adtuk meg neki az engedélyt. S persze ezzel is a megbékélést segíthetjük elő – jelentette ki Gyárfás Tamás, aki egyébként szintén nagyon sajnálja, hogy a biztos női győztes nem lesz ott a ma esti díj­átadón.

© Fotó: Vaskó Tamás

Jövő héten egyébként talán nyugvópontra kerül az ügy: Borkai Zsolt MOB-elnök egy asztalhoz ülteti a vita résztvevőit. Itt az ideje…