Gyalázatos: ez a pálya alkalmatlan a focira

Nem szabadna mérkőzést rendezni a Fáy utcában. A Vasas-pálya talaja négy bajnoki mérkőzéstől használhatatlanná vált. Az angyalföldi klub tehetetlen, az MTK elmenekült.
Nem szabadna mérkőzést rendezni a Fáy utcában. A Vasas-pálya talaja négy bajnoki mérkőzéstől használhatatlanná vált. Az angyalföldi klub tehetetlen, az MTK elmenekült.

Szánalmas, hogy 2016-ban olyan körülmények között kell futballoznia az NB I-es csapatoknak, mint ami a Fáy utcában fogadja őket. A tél végi hidegtől és esőzésektől olyan mély ugyanis a pálya talaja, hogy a csapatok küzdelme inkább hasonlít iszapbirkózásra, mint futballra. Főleg a támadó, kreatív focit előnyben részesítő gárdák vannak nehéz helyzetben, mert a mély barázdák szabdalta, saras játéktéren a focisták egyszerűen képtelenek megszelídíteni, urambocsá pontosan megjátszani a labdát.

Gondot jelent, hogy az Illovszky-stadion a tavasszal a Vasasnak és az MTK-nak is otthont ad, vagyis elméletileg túlterhelt. Gyakorlatilag viszont az eddigi öt fordulóban mindössze négy bajnokit játszottak benne – az MTK a héten két bajnoki erejéig Dunaújvárosba menekült át albérletbe –, és mindegyik színvonalára rányomta a bélyegét a minősíthetetlen talaj.

Bosszantó a helyzet, hiszen miközben milliárdokból épülnek új stadionok, a Fáy utcában dagonyáznak a csapatok.

– Tiszta a lelkiismeretünk, a pályát karbantartjuk, ám köztudott, hogy a gyepszőnyeg még nem a mai követelményeknek megfelelően készült – árulta el Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke. – A stadionrekonstrukciós folyamat miatt jelenleg még kevés a jó minőségű pesti pálya, a Groupama Aréna bérlése pedig igen drága. Ez egy átmeneti időszak, ami még másfél-két évig eltarthat. Csak reménykedni tu­dunk, hogy hamarosan beköszönt a tavasz, és javul a pályánk minősége.

© © Bors / Fejér Bálint