Görbicz Anita ösztöndíjat alapított

Megnyugodhatnak a győri szurkolók, Görbicz Anita újabb öt évre aláírt a Győri Audi ETO kézilabdacsapatához, ahol 1993 óta játszik. Ráadásul egy ösztöndíjjal az utánpótlást is segíti.
Megnyugodhatnak a győri szurkolók, Görbicz Anita újabb öt évre aláírt a Győri Audi ETO kézilabdacsapatához, ahol 1993 óta játszik. Ráadásul egy ösztöndíjjal az utánpótlást is segíti.
Görbicz nemcsak impozáns eredménylistával dicsekedhet – klubjával BL-döntőt, négyszer pedig elődöntőt játszott, itthon hatszor magyar bajnoki, hétszer Magyar Kupa-győztes lett –, hanem a hűség mintaképe is, hiszen eddigi teljes pályafutása Győrben zajlott. Nem csoda, ha a fiatalok igazi példaképnek tekintik. Ezt pedig úgy igyekszik meghálálni a játékos, hogy az újabb 5 éves együttműködés időtartamára utánpótlás-ösztöndíjat alapított. A vállalás szerint az utánpótlás igazgatóval és elnökkel együtt minden szezon végén kijelölik a klub egyik tehetséges fiatal játékosát, aki a következő szezonban az ösztöndíj előnyeit élvezi: Anita szakmai és emberi támogatását a játékos fejlődésében, valamint rendszeres havi anyagi juttatást.

A kiválasztásnál a következő szempontokat veszik figyelembe: tehetség, szorgalom, elszántság, tanulmányi eredmény, nyelvtanulás és szociális háttér.

– Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy olyan városban nevelkedtem, ahol aktív sportélet folyt, magas színvonalú kézilabdázással. Ahol odafigyeltek a gyerekekre, felkarolták és gondozták a tehetségeket, és az én korosztályomból ezért sokan kerültünk az élvonalba. Ez a klub számomra mindig az otthont jelentette, rengeteget kaptam tőle az elmúlt 19 évben. Ezzel a programmal szeretnék ebből visszaadni, kifejezve az utánpótlás fontosságát, és megköszönve azoknak a gyerekeknek az elismerését, akik példaképüknek tekintenek – mondta Görbicz.
Bors