Gera papa a fiánál vendégeskedett

Habár nem sikerült valami jól ez az ősz a Fradinak, a csapat vezérét, Gera Zoltánt így is érik örömök. 

Habár nem sikerült valami jól ez az ősz a Fradinak, a csapat vezérét, Gera Zoltánt így is érik örömök. 

Zoli a családjával nemrég váltott lakhelyet, és a Pécsen élő édesapja, Gera Sándor meglátogatta őket.

– Zoli egy hétre meghívott hangulatos budai családi fészkébe, ami cseppet sem fényűző, hiszen ugyanolyan szerényen rendezték be a feleségével, Timivel, amilyen szerény férfi maga a fiam is – újságolta a Borsnak Gera nagypapa. – Pompásan kikapcsolódtam a két unokámmal, Hannával és Jonatánnal, a két lurkó jókat lovagolt a hátamon.

Jonatán, Timi és Hanna egyaránt szívesen fogadta az ünnepek előtt Gera Sándort

Az egy hét során a Gera família megünnepelte a 96-szoros válogatott fradista fiának, Jonatánnak a születésnapját is, egyébként meg arról is beszélgettek, Zoli célba veszi Király Gábor kapus 108-szoros válogatottsági rekordját.

– Morfondíroztunk róla, de ez nem volt központi téma – válaszolta az idősebbik Gera. – Mivel a jelenlegi szezon után még legalább kettőt lehúz a Fradiban, szerintem képes lehet a Király-rekord megdöntésére. Kérdés, Dzsudzsák Balázs meddig futballozik, tudniillik e szempontból én őt látom a fiam fő kihívójának.

Az MTK elleni örökrangadón Zoli maszkban játszott, a meccs 1-1-re végződött. Gera Sándor (kis képen) szerint fia megelőzheti Király Gábort a válogatottsági örökrangsor élén © MTI, Fejér Bálint

Sándor leszögezte, az FTC-középpályás arcsérülése nem jött jókor.

– Bár mindenki úgy tudja, hogy eltört az arccsontja, de erről szó sincs, hiszen az arcbőre nem lilult be, másrészt ilyen esetekkor mélyedés képződik a csonton. Márpedig nála egyik eset sem áll fenn. Az arcvédő zavarta a futballozásban, ennek ellenére az Andorra elleni vb-selejtezőn szépségdíjas góllal búcsúzott 2016-tól.

Hárman telelnek az élen

Ritkaság, hogy három csapat is azonos ponttal álljon az NB I élén a téli szezonban. Most így történt. Az élmezőny:

1. Videoton 34 (39-19)

2. Honvéd 34 (32-17)

3. Vasas 34 (30-18)

4. FTC 30

5. Mezőkövesd 27

Egészségügyi panaszból egyébként kijutott az év végén Sándornak is, tudniillik a még mindig aktív kapus első nekifutásra nem kapta meg a sportorvostól versenyzési engedélyét.

– Tudja, ha orvoshoz megyek, mindig felszalad a vérnyomásom. Így történt ezúttal is, 190/105-öt mért a doki.