Gera: Megvisel a Fradi helyzete

Az OTP Bozsik Bajnokok Program keretein belül a gyerekeket tanítja focizni Gera Zoltán, az öltözőben viszont ő kért tőlük tanácsot, hogyan másszon ki a Fradival a gödörből.

A program célja, hogy felkutassa az ország legtehetségesebb focistáit, akik majd a Groupama Arénában mérkőznek meg egymással a Magyar Kupa-döntő előtt. Van olyan gyermek, akiben régi önmagát véli felfedezni?

Van egy-két szőke kis srác, aki úgy néz ki, mint anno én. Ráadásul nagyon ügyesek is, és lelkesek, úgyhogy van utánpótlás.

Miben tud segíteni a gyerekeknek?

Közvetlenül állok hozzájuk, hogy ne legyenek görcsösek. Csak így tudják kihozni magukból a maximumot. Ez a lényeg.

Király Gábornak és a Fradi legendájának is nagyon örültek a gyerekek © Végh István

Az öltözőben viszont viccesen ön kért tanácsot a gyerekektől, hogyan tudna kimászni a Fradival a gödörből. Az egyikük például azt javasolta, Böde Dániel vágjon mindenkit földhöz. Ön szerint, mi vetne véget a rossz sorozatnak?

Nem az én tisztem ezt megmondani, van edzőnk, aki összeállítja a csapatot és dönt a taktikáról. De természetesen fontos, hogy mi játékosok is jól kezeljük a helyzetet.

Ön személy szerint hogyan éli meg ezt a helyzetet?

Nagyon nehezen, de előre nézek, és tudom, hogy ezek csak átmeneti nehézségek.

Visszatérve a tehetségekre, az ön fia, Jonatán idén hat- éves lesz. Ismerkedik már a focival?

Egyelőre még más játékokkal van elfoglalva, de természetesen labdázni is szokott. Mindig meg akarja mutatni apának, hogyan rúgja a labdát.

Gera Zoltán a nyugati csapat egyik kapitánya © Végh István

Akkor még focista is lehet belőle?

Még nem tudtam meggyőződni róla, hogyan kezeli a labdát, de ha szeretni fogja a focit, akkor igen, focista is lehet belőle. Viszont, ha nem tetszik majd neki, akkor nem. Fontos, hogy ő döntse el.

A felesége, Tímea korábban úgy nyilatkozott, önnek a családja a hobbija.

Igen, nagyon szeretem a családomat, és minden szabadidőmet a feleségemmel és a gyerekekkel töltöm. Egy focistának fontos a rendezett családi élet. Szerencsés vagyok, mert nekem maximálisan nyugodt hátteret biztosítanak.