Gatlin hátszeles csúccsal idegesíti Boltot - videó

Kikerekedett a szeme Usain Boltnak, amikor azt olvasta: megdőlt a 100 méteres síkfutásban fennálló 9,58 másodperces világcsúcsa.
Kikerekedett a szeme Usain Boltnak, amikor azt olvasta: megdőlt a 100 méteres síkfutásban fennálló 9,58 másodperces világcsúcsa.

Ráadásul egyik legnagyobb ellenfele, az amerikai Justin Gatlin faragott le tizenhárom századot 2009-ben, a berlini világbajnokságon elért rekordjából. A szenzációs hír végigolvasása nyomán azonban megnyugodhatott a jamaicai sprinter, hiszen riválisát a rajtvonal mögött felállított szélgépek segítették.

Az óriásventilátorok a hivatalosan megengedett hátszél négyszeresét produkálták, így érhette el a 32,19 kilométeres sebességet és a remek időt. A 2004-ben olimpiai bajnokságot nyert amerikai egy japán televíziós show-műsorban szerepelt, és annak ellenére vastapsot kapott a pálya szélén álló szurkolóktól, hogy az eredmény nem hitelesíthető.

Tavaly egyébként a korábban doppingvétség miatt eltiltott Gatlin káprázatos eredményeket produkált, ám a pekingi vb-n Bolt egy századdal mégis megverte, és eddigi legjobbja „csak” 9,74 másodperc. Ennek ellenére nagyon bizakodó a harmincnégy éves sprinter.

– Rióban végre győzni fogok, és a váltóban is visszavesszük az aranyat a jamaicaiaktól – nyilatkozta Gatlin. Mire a hatszoros olimpiai bajnok Bolt csak annyit üzent:

– Amíg csak járatod a szádat, addig én keményen dolgozom!