Folyadékot szívtak le Verebes tüdejéből

Harminc kilót le­adott a magyar fociválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Verebes József. Többen próbálnak segíteni a Máguson.
Harminc kilót le­adott a magyar fociválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Verebes József. Többen próbálnak segíteni a Máguson.

Meghökkentem – mondta a Borsnak Ajtai Péter, a Magyar Ökölvívó Szövetség Bíróbizottságának elnöke, ősrégi MTK-drukker, aki nem akart hinni a szemének, amikor néhány hete meglátta a Mágus fényképét.

– Találkoztam az egykori ifiválogatott Fradi-focista, idősebb Berki Ferenccel, aki később ökölvívásra váltott, s most a Berki Box Team tulajdonosa. Eldöntöttük, megpróbálunk neki segíteni. A New Orleans-lokálban vacsorával egybekötött boksz- és szórakoztatózenei estét szerveztünk. Az esemény jól sikerült, a bevételt pedig Verebes Jóskának ajánlottuk fel.

Ajtai mindemellett gyűjtést is kezdeményezett az ismerősei körében, továbbá elárverezték azt a dresszt, amelyiket Gáspár József viselt, amikor az MTK 1987-ben megszerezte a bajnoki címet. Ebből harmincezer folyt be, de a sok kicsi sokra ment: összesen csaknem félmillió forint gyűlt össze a Mágus megsegítésére.
A tréner nappal sokat alszik, sajnos keveset mozog, nemrég Törökbálinton egy liter folyadékot plungáltak a tüdejéből.

– Józsi megdöbbentően puritán körülmények között él, remélem, további segítséget tudunk neki nyújtani a nehéz időkben – tette hozzá Ajtai úr.