Focistakarriert építenek a csinos ikerlányok

Hároméves pályafutással a hátuk mögött már Győrben és az U17-es válogatottban is alapemberek a Fél testvérek.
Hároméves pályafutással a hátuk mögött már Győrben és az U17-es válogatottban is alapemberek a Fél testvérek.

Mint a legtöbb ikerpár, Fél Alexandra és testvére, Patrícia is mindent együtt csinálnak, egy suliba járnak, szabadidejüket is együtt töltik. Ami viszont megkülönbözteti őket a többiektől, hogy labdarúgó-pályafutást is kéz a kézben építenek a csupán 16 éves lányok. Tehetségük még az általános iskolában, egy tucatnyi fiú között tört felszínre, a sportkörben állandóan focizó srácokhoz álltak be a csajok, és láss csodát, ügyesebben rúgták a bőrt társaiknál.

– Szeretjük nézni is, de játszani jobb – hangzott el Patríciától a lányok szájából ritkán hallható mondat. – Komolyabban három éve focizunk, és egy utánpótlásban eltöltött szezon után azonnal felkerültünk a Győr felnőtt csapatához – mondta a Borsnak Alexandra. – Az idei szezont pedig már az NB I-ben kezdtük, és tavaly a magyar női válogatott utánpótláscsapatában is bemutatkozhattunk – tette hozzá. Az ikrek a pálya minkét oldalát uralják, Patrícia jobb-, Alexandra balhátvédként játszik.

S bár a győri klub honlapján felcserélték a nevüket, a kétpetéjű ikreket nem igazán szokták összetéveszteni a hétközna­pokban, amikor a mezt és a rövidnadrágot is csajos ruhákra cserélik.

– A pályán kívül megmaradunk igazi lányoknak, szabadidőnkben a barátnőinkkel csajos programokat tervezünk: vásárolunk, sminkelünk és bulizunk – mesélte Patrícia. Testvére pedig azonnal hozzátette: a fiúknál sem okoz hátrányt, hogy fociznak, sőt.

– Mindkettőnknek van kapcsolata, és a barátaink támogatják a focista-pályafutásunkat – mondta Alexandra.