Feljelenti a netes csalókat Gyurta

Kirabolták Londonban az olimpiai bajnok Gyurta Dániel édesapját, Tamást, és ahhoz, hogy hazajusson, szüksége lenne 1200 euróra, azaz 350 ezer forintra – áll egy szerkesztőségünkbe is eljuttatott e-mail-ben, amit az idősebb Gyurta nevével címeztek. – Kamu az egész – mondta a Borsnak Tamás, akit nem lepett meg megkeresésünk, ugyanis már ismerőseitől értesült a problémáról.

Az UTE úszószakosztályának elnöke, Gyurta Gergely és Gyurta Dániel (jobbra) apja feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen © Fejér Bálint, Czerkl Gábor

Hevesi Tamás is „megszorult”

Nemcsak az UTE-úszószakosztály elnökének, hanem Hevesi Tamás énekesnek a nevével is megpróbálnak visszaélni. Neki is Londonban fogyott el a pénze, és ő is 1200 eurót szeretne kapni, hogy haza tudjon utazni…

– Adathalászat történt, de nem tudom, hogyan. Sosem nyitok meg olyan oldalakat, amiknél azt gyanítom, hogy vírust tartalmaz. Már konzultáltam az ügyvédemmel, megtettük a rendőrségi feljelentést és az egyéb jogi lépé­seket. Csak remélni tudom, hogy nem lesz olyan ismerősöm, aki anélkül átutalja az összeget, hogy felhívna engem. Mivel szerkesztőségünk is csalást gyanított, ezért érdeklődtünk a kamu Gyurta Tamásnál, mégis hová küldjük a pénzt, a válasz pedig villámgyorsan megérkezett.

Hevesi Tamás és Gyurta Tamás nevében is ugyanazt a tartalmú emailt küldözgették szerteszét a csalók

– Ahhoz, hogy a Money Gram-on keresztül pénzt küldjön, nem kell bankszámlával rendelkeznie, mindösszesen a nevemre és a címemre van ehhez szüksége. Amint sikerült elintéznie, kérem, küldje el nekem a visszaigazolást – állt a levélben, ami tartalmazta Gyurta Tamás nevét és állítólagos londoni lakcímét.